29 Mar 2018

Ai încredere în tine, alege să porți aparatul dentar Safir!

Posted by ADMIN. No Comments

promotie-aparat-dentar-safir-green-dentalNumărul adulților care aleg tratamente ortodontice a crescut considerabil în ultimii ani, iar acest lucru se datorează faptului că tot mai mulți oameni înțeleg că un zâmbet sănătos poate crește semnificativ calitatea vieții.

Zâmbet estetic, corectarea mușcăturii și creșterea stimei de sine? 3 așteptări, o singură soluție – aparatul dentar Safir!

Aproximativ 30-35% din numărul total al pacienţilor din cabinetul medicului specialist ortodont sunt adulți, însă, dincolo de statistici, ceea ce trebuie să știi este că poți avea un zâmbet perfect estetic și funcțional la orice vârstă. REMEMBER, AGE IS JUST A NUMBER!      

Îți dorești dinți mai drepți, dar în același timp vrei un aparat dentar care să nu atragă atenția? Atunci ai nenumărate motive să alegi aparatul dentar din Safir!

4 motive pentru care să alegi aparatul dentar Safir:

1. Este discret, aproape invizibil atunci când este purtat

Brackeții sunt realizați dintr-un cristal transparent (Safir), compatibil cu smalțul dinților, de aceea, atunci când este purtat, este foarte putin vizibil.

2. Nu absoarbe coloranți, deci nu devine inestetic

Brackeții aparatului dentar Safir rămân incolori pe tot parcursul tratamentului, datorită structurii microcristaline și a suprafeței lor uniforme, care nu permite acumularea plăcii bacteriene.

3. Este confortabil

Pentru că este realizat din materiale cu o textură ușoară, care nu creează disconfort, aparatul dentar Safir este foarte ușor de purtat.

4. Preț avantajos

Aparatul dentar Safir are un preț convenabil, fiind acum disponibil la prețul celui metalic.

Singurul regret pe care îl poți avea este că nu ai început mai devreme tratamentul ortodontic! Cu un zâmbet atractiv capeți încredere în relațiile cu cei din jurul tău, personale și profesionale. Nu este niciodată prea târziu pentru a purta aparatul dentar!

În plus, în perioada 1 martie – 30 aprilie 2018, la Green Dental îți poți asigura #ConfidentSmile, profitând de promoția cu 400 euro reducere la aparatul dentar Safir! Programează un consult de specialitate acum.  

25 Jan 2018

5 mituri despre implantul dentar demontate împreună cu dr. Vasile Brănici

Posted by ADMIN. No Comments

Programează-ți o vizită la medicul stomatolog specialist și demontează miturile legate de implantul dentar! Discută cu medicul specialist și informează-te înainte să pășești în cabinetul stomatologic astfel încât să iei cea mai bună decizie pentru sănătatea ta.

Implantul dentar s-a dovedit a fi o revoluție în stomatologia mondială, fiind singura soluție de tratament pe termen lung și complet funcțională care înlocuiește dintele natural. De asemenea, cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, rata de succes a tratamentului cu implant dentar este de 98% la nivel global.

Deși beneficiile pe termen lung ale implantului dentar sunt numeroase, multe persoane refuză sau amână acest tratament lăsându-se influențate de mai multe mituri. Haideți să le demontăm împreună cu dr. Vasile Brănici!

„Etapa de inserare a implantului este o procedură simplă, eficientă și nedureroasă. Implantul dentar este o soluție excelentă, oferind pacientului un plus de confort și rezultate estetice uimitoare”, dr. Brănici. Descoperă toate etapele tratamentului cu implant dentar.

1. Orice medic este calificat pentru implantul dentar

De multe ori, pacienții merg pe ideea că orice medic stomatolog poate să pună un implant dentar și nu se informează cum trebuie despre tratamentul de care au nevoie. Chiar dacă intervenția pentru implant poate fi una simplă, pentru un tratament de succes este nevoie de multă experiență și pregătire în domeniu.

Înainte să pășești în cabinetul stomatologic trebuie să cunoști foarte bine experiența medicului și să fii sigur că este soluția potrivită pentru tine. Succesul tratamentului este asigurat de experiența medicului și de pregătirea sa în acest domeniu. Cursurile de specialitate în implantologie sunt esențiale pentru o echipă medicală care oferă acest tratament pacienților. Este nevoie de o formare aprofundată astfel încât să se ajungă la rezultate perfect estetice și funcționale. Tocmai de aceea la Green Dental am pregătit pentru tine pe o echipă medicală cu o experiență vastă în domeniu și cu numeroase cursuri de perfecționare în țară și în străinătate.

Cunoaște experiența dr. Vasile Brănici, specialist în implantologie dentară. Citește și despre Cum alegem medicul implantolog

2. Diabeticii nu au voie să facă implant dentar

Dacă pacientul reușește să-și țină în limite normale indicele glicemic atunci poate beneficia de avantajele implantului dentar. Succesul acestui tratament ține, în primul rând, de pacient deoarece trebuie să supravegheze frecvent starea sa de sănătate. Într-o astfel de situație, se recomandă chiar o colaborare între medicul stomatolog și medicul specialist care urmărește evoluția diabetului. Totuși, dacă pacientul și medicul stomatolog comunică eficient, tratamentul se poate bucura de succes la fel ca la oricare alt persoană.

3. Implantul nu este estetic

Implanturile utilizate de echipa Green Dental sunt 100% biocompatibile cu organismul și au o estetică deosebită. Coroanele dentare se adaptează perfect lângă ceilalți dinți naturali și vor atrage privirile celorlalți doar atunci când vei primi aprecieri pentru un zâmbet strălucitor. Dacă nu spui cuiva că ai implant dentar atunci sunt șanse mari să treacă neobservat și să zâmbești încrezător.

straumann-implant-dentar-green-dental

alpha-bio-implant-dentar-green-dental

4. Intervenția este dureroasă

operatie implant dentar Mulți pacienți se tem de implantul dentar imaginându-și un tratament dureros și neconfortabil. După intervenție, aceștia se declară foarte mulțumiți de rezultate și recunosc că n-a fost atât de dureros pe cât își imaginau. Majoritatea intervențiile necesită doar anestezie locală, iar materialul din care este confecționat implantul se adaptează ușor la organism și oferă garanție pe viață. În clinica noastră, îți punem la dispoziție cea mai modernă tehnică de sedare, care îndepărtează senzația de teamă și durere.

În același timp, vei putea beneficia de avantajele tehnologiei PRGF, astfel încât să ai o recuperare mult mai rapidă. Tehnologia PRGF accelerează procesul de vindecare după intervenție și regenerarea țesuturilor.

5. Vârsta, factor decisiv

Implantul dentar este un tratament potrivit pentru orice vârstă. Este recomandat atât în cazul pacienților tineri, care trebuie să înlocuiască doar un dinte, fără să-i afecteze pe cei sănătoși, cât și în cazul pacienților de vârsta a treia, care au nevoie de mai multe implanturi. Marele avantaj este acela că rata de succes a tratamentului este întotdeuna de aproape 100%, indiferent de vârstă, dacă se respectă planul de tratament și recomandările medicului.

Atunci când vine vorba de sănătatea și de zâmbetul tău alege cea mai bună soluție și demontează miturile. Discută cu medicul stomatolog specialist despre tratamentul de care ai nevoie pentru a-ți recăpăta încrederea în propriul zâmbet. Implantul dentar este fără îndoială o investiție de viitor în sănătatea ta orală și te ajută să-ți îmbunătățești stilul de viață.

 

Te așteptăm la clinica Green Dental pentru a afla mai multe informații despre tratamentul de implant dentar direct de la medici implantologi cu o experiență vastă în domeniu.

18 Jan 2018

Zâmbet nou la început de an! Etapele tratamentului cu implant dentar

Posted by ADMIN. No Comments

etape-implant-dentar-green-dental”Rezoluție de Anul Nou: Să zâmbesc mai mult!”. Dacă așa a început și lista ta, atunci a venit momentul să acorzi mai multă atenție dorințelor tale și să investești corect în sănătatea ta. De exemplu, dacă te confrunți cu lipsa unuia sau mai multor dinți poți opta pentru tratamentul cu cea mai avansată tehnologie – implantul dentar – pentru a obține un zâmbet estetic și complet funcțional!

Tratamentul poate dura între 3 și 12 luni, în funcție de fiecare caz clinic, și este realizat în 4 etape. Află din articol care sunt acestea pentru a te asigura că alegi în cunoștință de cauză. Și, nu uita să zâmbești, pentru că meriți!

Etapa premergătoare tratamentului 

Prima etapă o reprezintă consultația cu medicul și stabilirea planului de tratament. Medicul implantolog se va consulta cu tine pentru a stabili dacă ești candidatul potrivit pentru implantul dentar și îți va realiza un set de poze pentru a urmări evoluția cazului și pentru o precizie mai mare în diagnosticare. Apoi, se realizează un set de analize de sânge și radiografii sau tomografii, în funcție de caz. Ulterior, urmează alegerea implantului dentar și identificarea numărului și poziției necesare.

Tot în această etapă, vei stabili împreună cu un medic specialist în estetică dentară tipul lucrării protetice, poate fi o coroană definitivă, o punte dentară pentru dinți învecinați sau o lucrare protetică mobilă.

La sfârșitul acestei etape vei avea un plan complet de tratament cu explicații pentru fiecare etapă, poze, estimarea costurilor dar și a duratei de timp.

Etapa chirurgicală în care se inserează implantul dentar

Urmează etapa chirurgicală în care se inserează implantul dentar. Sub anestezie, procedura fiind minim invazivă și nedureroasă, acesta este introdus în țesutul osos. Firele de sutură se îndepărtează la 7 zile de la intervenție. Perioada de osteo-integrare, în care implantul face legătura cu osul, durează aproximativ 3 luni în cazul celor inserate în mandibulă, și între 4-6 luni, pentru cele inserate în maxilar. După acest timp, implantul este descoperit și i se atașează bontul de vindecare, prin înșurubare.

etape-implant-dentar

Etapa protetică în care se finalizează lucrarea

În colaborare cu laboratorul de tehnică dentară dedicat, se realizează lucrarea protetică (coroane, punți sau proteze) și cimentarea protetică. Această etapă se efectuează după 3 săptămâni de la atașarea bontului de vindecare și constă în aplicarea lucrării finale.

Îngrijirea optimă a implantului dentar

Ultima etapă constă în controlul post-operator și informarea pacientului. Medicul specialist se va asigura că cunoști toate regulile unei igiene orale potrivite pentru intervenția ta și îți va înmâna un flyer informativ pentru a-l consulta și acasă. Dacă dorești mai multe informații despre acest subiect, iată un program de întreținere și îngrijire a implanturilor dentare în trei pași. Respectarea unui program corect de igienă orală, a controalelor periodice și a ședințelor de profilaxie sunt esențiale pentru ca implanturile dentare să fie o soluție permanentă și o investiție sigură.

Succesul implanturilor dentare este determinat de o serie de factori, începând de la experiența medicului implantolog, calitatea și tipul implantului dentar, tehnologia digitală care asistă procedeele și până la starea de sănătate a pacientului, atât cea generală cât și cea locală, a structurii osoase. Te așteptăm la clinica Green Dental pentru a afla mai multe informații despre tratamentul de implant dentar direct de la medici implantologi cu o experiență vastă în domeniu.

11 Aug 2017

Cum alegem medicul specialist în estetică dentară

Posted by ADMIN. 1 Comment

cum-alegi-specialistul-in-estetica-dentaraDecizia de a-ți transforma zâmbetul cu ajutorul tratamentelor de estetică dentară are un impact la fel de mare atât pentru sănătatea ta, cât și pentru viața personală și profesională. 89% dintre persoanele care au făcut acest pas spun că și-au îmbunătățit stima de sine iar cei din jur i-au considerat ca fiind mai atrăgători, inteligenți și de succes, conform unui studiu realizat de către Academia Americană de Cosmetică Dentară.

“Un tratament reușit îți poate schimba viața în bine, la fel cum unul eșuat mai degraba îți va afecta sănătatea în mod negativ. Pentru a evita situațiile neplăcute, este indicat ca pacienții să cerceteze amănunțit informatii în legătură cu clinica și medicul specialist care urmează să le redea zâmbetul. Tendința multor oameni este de a merge pentru ședințele de rutină la o clinică în imediata vecinătate dar în cazul tratamentelor mai complexe, precum cele de estetică dentară, recomand să ia în calcul alți factori decisivi. Din păcate, în România, pacienții încă nu au dezvoltat un reflex de a veni la 6 luni la cabinet pentru controlul de rutină sau pentru ședințele de profilaxie periodică. Tocmai de aceea, ei ajung atunci când deja s-a instalat durerea… Alegerea unui specialist potrivit pare dificil de facut, mai ales cand singurul lor gând este să oprească durerea”, ne menționează dr. Daniela Georgescu.

4 criterii în alegerea unui medic specialist bun

Ai încredere în medici cu experiență și recomandări bune

Un medic stomatolog cu experiență îți va da întotdeauna încrederea că rezultatul final nu va fi altul decât excepțional. Medicii specialiști Green Dental transformă zâmbete de peste 10 ani iar dovadăpentru dedicarea și rezultatele lor stau miile de pacieți mulțumiți care revin cu plăcere.

Rezultate predictibile cu ajutorul tehnologiilor digitale

Un medic bun știe cât de importante sunt tehnologiile pe care le folosește. In clinica Green Dental folosim cele mai avansate tehnologii digitale pentru rezultate predictibile si un confort sporit al pacienților. Radiografiile digitale produc un nivel scăzut de radiații, care nu influențează calitatea radiografiei, investigatiile de tip CBCT ajută la diagnosticarea imediată și precisă, laboratorul dentar folosește tehnologia CAD – CAM pentru rezultate similare dinților naturali iar cu ajutorul Digital Smile Design pacienții pot previzualiza digital zâmbetul final încă de la prima vizită.

Estetica dentară este o muncă de echipă

Pe lângă calitățile “artistice” și medicale ale specialistului, în tratamentul de estetică dentară, echipa de suport joacă un rol critic. Calitatea lucrării depinde direct de aptitudinile tehnicianului dentar iar asistenții și ceilalți specialiști din clinică pot oferi o abordare multidisciplinară tratamentului. Toate lucrările dentare Green Dental se realizează în laboratorul dentar propriu. Design-ul unic, lucrat manual într-o reproducere fidelă a dintelui natural nu ar fi posibil fără tehnicienii cu pregătire în știința cosmeticii dentare, care tratează fiecare lucrare ca pe o mică operă de artă și știu să aleagă corect materialele de lucru pentru a obține cele mai bune rezultate.

 “Întotdeauna este vorba despre o muncă în echipă. Între medic și pacient, între medic și laborator, între medic și asistent. Până la urmă, nu facem rabat la timpul pe care îl acordăm fiecărui pacient pentru că ne dorim să îi înțelegem dorințele, nevoile estetice și să îl mulțumim… și pentru asta, avem nevoie să colaborăm cu el în toate etapele tratamentului”, ne confirmă dr. Ana Maria Drăgoi.

Calitatea unui tratament se reflectă de cele mai multe ori și în costuri 

Calitatea, nu prețul, serviciilor stomatologice, și a celor medicale în general, ar trebui să reprezinte factorul principal în luarea deciziei de cumpărare. Nu căuta oferte incredibile, ci un medic specialist care îți poate oferi zâmbetul pe care ți-l dorești, la un preț și perioadă de timp corecte. Dacă vei lua decizia doar în funcție de preț, nu exclude posibilitatea să cheltuiești de 2 ori mai mult bani reparând greșeli. După prima consultație la Green Dental, vei putea analiza, împreună cu medicul, planul de tratament personalizat precum și soluțiile financiare de eșalonare a plățiiAtunci când vine vorba de sănătatea ta, nu lua decizii pripite. Discută cu medicul tău despre cele mai bune tratamente și așteptările pe care le ai de la acesta. Un zâmbet frumos și sănătos este rezultatul unei bune comunicări între tine și medicul tău dentist.

Ai întrebări legate de tratamentul cu fațete sau coroane dentare? Programează-te acum la o consultație iar specialiștii noștri îți vor răspunde cu profesionalism și potrivit nevoilor tale.

28 Feb 2017

Efectele bolii parodontale asupra organismului

Posted by ADMIN. No Comments

Dacă ai fost diagnosticat cu gingivită, sau forma ei mai avansată denumită parodontoză, află că incidența acestui tip de afecțiune este destul de ridicată în rândul populației adulte. În Europa, conform unui studiu realizat de platforma Oral Health, peste 50%  din populație suferă de parodontoză și peste 10%  au dezvoltat o formă gravă a acesteia soldată cu căderea dinților.

Cauzele bolii parodontale

În cavitatea bucală, în mod natural, se regăsesc mai multe tipuri de bacterii. Acumularea plăcii bacteriene, în timp, formează tartrul dentar. Acesta provoacă inflamarea și sângerarea gingiilor, afecțiune numită gingivită, cea mai ușoară formă de boală parodontală. Gingivita se tratează prin periaj zilnic, folosirea aței dentare și igienizarea periodică a gurii de către medicul dentist.

Ignorată, gingivita poate evolua în parodontoză. Gingiile se retrag, rădăcina dintelui rămâne descoperită și vulnerabilă în fața atacului bacteriilor dăunătoare, dintele devine instabil în os și în multe cazuri, poate fi pierdut.

Afecțiuni conexe ale bolii parodontale

Numeroase studii realizate de către Academia Americană de Parodontologie au demonstrat că boala parodontală este asociată și cu alte afecțiuni ale organismului. Dintre afecțiunile aflate în strânsă legătură cu parodontoza amintim:

 • Diabetul

Persoanele care suferă de diabet sunt mai predispuse să dezvolte boala parodontală, cu consecințe directe asupra creșterii glicemiei. Acest lucru se datorează predispoziției la infecții a diabeticilor și din acest motiv, persoanelor care suferă de boală parodontală gravă, le este foarte greu să controleze nivelul de zahăr din sânge.

 • Probleme cardiace

Studiile arată că boala parondală poate fi asociată cu afecțiunile cardiace. Deși, încă nu a fost demonstrată cauzalitatea dintre cele două, există un risc crescut de probleme cardiace în cazul persoanelor care suferă de parodontoză.

De asemenea, boala parodontală crește riscul unui atac cerebral. Studiile făcute pe pacienții care au suferit un atac cerebral ischemic acut au demonstrat că aceștia aveau mai multe infecții ale cavității orale față de pacienții fără probleme cardiace.

 • Afecțiuni respiratorii

Bacteriile din cavitatea orală aspirate în plămâni pot cauza afecțiuni respiratorii precum pneumonie.

 • Cancer

Conform studiilor efectuate de Academia Americană de Parodontologie, bărbații cu parodontoză sunt cu 49% mai predispuși să dezvolte cancer la ficat, 54% să dezvolte cancer pancreatic și 30% mai predispuși să dezvolte leucemie.

 • Naștere prematură

Între boala parodontală și nașterea prematură există o relație de reciprocitate. Femeile sunt mai susceptibile de inflamații și sângerări gingivale pe timpul sarcinii iar cele care suferă de parodontoză înainte de a rămâne însărcinate observă o agravare a bolii după ce sarcina se instalează. Vinovate de exacerbarea inflamațiilor gingivale și de modificările din biofilmul oral sunt schimbările hormonale suferite de organismul femeii însărcinate. Numeroase studii au analizat anticorpii mamei și ai fetusului îndreptați către patogenii orali iar concluzia finală arată că anumiți patogeni cresc riscul de naștere prematură.

Tratamente recomandate

Cel mai bun tratament este prevenția, însă, odată cu instalarea bolii, principalul scop al tratamentului devine controlul infecției. Sterilizarea pungilor parodontale, cel mai avansat tratament al parodontozei, se realizează cu ajutorul laserului stomatologic cu acțiune locală, izolată, ce protejează țesuturile înconjurătoare sănătoase. Dacă prezinți simptome precum sângerări gingivale, respirație urât mirositoare, dinți sensibili și slăbiți sau gingii inflamate, nu mai amâna vizita la stomatolog. Tratamentele efectuate în stadii incipiente durează mai puţin, sunt mai simple şi au un cost redus.

19 Jan 2017

Zâmbetul la prima întâlnire

Posted by ADMIN. No Comments

Trăim în era vitezei și oricât de mult am încerca să negăm, adevărul este că prima impresie contează foarte mult atunci când întâlnim persoane noi pe care dorim să le impresionăm. Studiile chiar au demonstrat că oamenii, în general, își fac o primă impresie corectă despre ceilalți.

Să luăm spre exemplu, acele prime întâlniri, cu emoțiile și stângăciile specifice. Iei în calcul ținuta și atmosfera, dar știai că printre primele lucruri pe care le remarcă partenerul la tine este zâmbetul? Poate că dragostea nu este atât de oarbă pe cât se spune. Dacă în mediul online pozele pot fi editate pentru a etala un alb imaculat al dinților, la întâlnirile propriu-zise persoana din fața ta va observa reținerea ta în a-i zâmbi. Zâmbetul este gestul universal pentru bună dispoziție și fericire și este atât de ușor să îl oferi! Trebuie doar să transmiți încredere și oamenii vor fi atrași în mod inconștient de tine.

Poate că nu ești încă atât de convins de impactul pe care zâmbetul tău îl are. Nu este cazul să te minți singur. Iată doar câteva din situațiile care pot afecta în mod negativ chimia dintre tine și partener la prima întâlnire :

 • Ai un dinte frontal pătat sau cu mici colorații inestetice. Este o imperfecțiune inestetică pe care nu o poți ascunde și care îți afectează stima de sine deoare este primul lucru pe care ea sau el îl va observa la tine. În acest caz, fațetele dentare sunt soluția ideală de cosmetică dentară. Îți recomandăm fațetele Emax sau fațetele dentare din zirconiu deoarece sunt mai durabile și au un aspect mult mai natural. Totuși, în cazul în care dintele nu este complet sănătos, coroanele dentare cu aspect complet natural te vor salva.
 • Dinții tăi nu sunt atât de albi pe cât ți-ai dori. Din acest motiv, zâmbești mai rar și aproape niciodată larg. Un studiu realizat în Marea Britanie de către Oral Health Foundation arată că 64% din populație nu este mulțumită de culoarea dinților. Prin urmare, putem spune că nu ești singura persoană care se confruntă cu această dilemă stomatologică. Pentru tine și milioanele de oameni care își ascund zâmbetul, a fost inventată albirea dentară cu Lampa ZOOM Advence Power și albirea Opalescence. Cele 2 tipuri de albire în cabinet prezintă numeroase avantaje precum: rezultate vizibile în doar 30 de minute, nu afectează țesuturile moi precum gingiile iar mediul controlat, sub supravegherea medicului stomatolog, permite realizarea procedurii în siguranță.
 • Îți lipsește unul sau mai mulți dinți. Poate că nimic nu este mai neplăcut, la o primă întâlnire, decât să descoperi că persoanei din fața ta îi lipsește un dinte. Pentru mulți oameni, lipsa unui dinte și starea generală a danturii reprezintă un criteriu important în alegerea unui partener. Ca să fii sigur că treci testul primei întâlniri, îți recomandăm o vizită la unul din medicii implantologi Green Dental. În funcție de nevoile și starea ta de sănătate orală, aceștia îți vor recomanda un plan de tratament personalizat. Fie că alegi implantul Fast & Fixed care îți reconstruiește zâmbetul în doar 24 de ore, sau preferi durabilitatea extinsă a implantului Nobel Biocare, la final, zâmbetul tău încrezător îi va cuceri pe toți.

Vizita la medicul stomatolog este pentru mulți un motiv de stres. Ca să te asiguri că timpul tău liber este petrecut mai mult cu cei dragi, și mai puțin în cabinetul dentar, alocă-ți 1 vizită la Green Dental, la fiecare 6 luni, pentru un control stomatologic de prevenție. Acesta presupune un plan de tratament personalizat, detartraj, periaj profesional, air-flow și  fluorizare și promite să te scape de stresul asociat primei întâlniri. Cel puțin în ceea ce privește zâmbetul :)

La tine ne-am gândit atunci când am creat pachetul special Happy Hour Smile Pack. Acesta îți permite să ai un zâmbet sănătos și atrăgător pe termen lung cu doar 220 lei, în loc de 380 lei. În plus de asta, ai și extra beneficii la implant sau obturații dentare dacă vii împreună cu un prieten. Pentru că, desigur, zâmbetele se împart mai bine în doi.

Oferta Green Dental

2 Dec 2016

Importanţa şedinţei de profilaxie dentară periodică în cabinet

Posted by ADMIN. No Comments

as. Ana Chițu - specialist profilaxie dentară Green Dental

Sănătatea orală, alături de cea generală, este esenţială pentru o calitate bună a vieţii. Infecţiile dentare sunt însoţite de durere şi pot conduce la afecţiuni parodontale, pierderea dinţilor sau chiar cancer oral şi limitează posibilitatea unei persoane de a se alimenta corect, de a vorbi sau a zâmbi. În plus, dau o stare de disconfort general.

Conform studiilor, 46% dintre persoanele cu vârsta de peste 30 ani prezintă semne de afecţiune gingivală, cauza majoră a pierderii dinţilor în rândul adulţilor, în timp ce 15-20% dintre cei cu vârsta între 35-44 de ani suferă de afecţiuni parodontale severe.

Pe lângă ritualul zilnic de igienizare orală acasă, şedinţa periodică de profilaxie în cabinet are un rol vital în prevenţia afecţiunilor dentare, gingivale şi ale ţesuturilor de susţinere.

Rolul şi importanţa şedinţei periodice de profilaxie în cabinet:

 • Specialistul în profilaxie dentară îndepărtează placa bacteriană şi tartrul dentar cu instrumentar profesional; oricât de riguroasă ar fi igienizarea acasă, cu ajutorul instrumentelor uzuale placa bacteriană nu poate fi îndepărtată complet.
 • O dată cu vizita periodică pentru profilaxie, se pot observa problemele dentare sau gingivale apărute în ultimele luni şi se poate interveni din timp, cât acestea încă nu sunt complicate. Tratamentul va fi mai simplu, mai scurt şi mai puţin costisitor.

Etapele tratamentului de profilaxie dentară:

 1. Îndepărtarea plăcii bacteriene şi a tartrului de pe suprafeţele dentare.
 2. Îndepărtarea tartrului subgingival. Această etapă este foarte importantă, în special pentru pacienţii care suferă de afecţiuni gingivale. Odată depus, tartrul distanţează gingia de dinte şi înaintează înspre rădăcină. În timp, acesta afectează stabilitatea dentară şi poate duce la pierderea dintelui.
 3. Curăţarea suprafeţelor dentare de diferite pete şi coloraţii (alimentare) cu ajutorul unui jet fin de particule de bicarbonat de sodiu şi apă (Air-flow).
 4. Îndepărtarea celor mai fine particule aderente de pe suprafeţele şi din şanţurile dentare cu ajutorul periajului profesional. Se folosesc periuţe speciale şi paste de dinţi abrazive.

Cât de des trebuie să vin la şedinţa de profilaxie?

Asociaţia Americană de Stomatologie recomandă că vizita la medicul dentist să aibă loc cel puţin o dată pe an, iar la specialistul în profilaxie dentară de două ori pe an.

Pentru a preveni reapariţia infecţiilor, pacienţii care suferă de afecţiuni parodontale ar trebui să beneficieze de profilaxie mai des, o dată la 3-4 luni. De asemenea, pacienţii cu boli cronice cum ar fi diabetul sau afecţiunile cardiace trebuie să viziteze dentistul mai des.

Este important de menţionat faptul că detartrajul nu afectează structura smalţului! Din contră, placa bacteriană aderentă şi tartrul deja format atacă smalţul şi favorizează apariţia cariilor dentare şi a afecţiunilor gingivale.

Până la următoarea vizită în cabinet, fii sigur că respecţi sfaturile noastre. Nu doar că te vei bucura de un zâmbet frumos, dar vei fi şi mult mai sănătos:

 • redu cosumul de zahăr şi consumă alimente cât mai sănătoase
 • încearcă să fumezi cât mai puţin (preferabil deloc) şi să consumi cât mai puţin alcool
 • respectă rutina zilnică de igienizare acasă: periajul efectuat cel puţin de două ori pe zi, folosirea aţei dentare seara şi a apei de gură. Înlocuieşte periuţa o dată la 3 luni, sau imediat după o perioadă în care ai fost răcit.
 • bea cât mai multă apă!

Cu toţii ne dorim să vizităm dentistul cât mai rar, să petrecem cât mai puţin timp în cabinet şi să avem tratamente cât mai simple şi confortabile. Toate acestea pot fi obţinute dacă ne prezentăm la fiecare 6 luni la programare.

Înscrie-te în programul Dental RECARE și beneficiezi de 25% reducere pentru ședința completă de profilaxieAstfel, achiți 210 RON în loc de 280 RON pentru ședința de igienizare profesională dacă vii de 2 ori pe an.

program dental recare - green dental

11 Nov 2016

Imagistica medicală digitală: diagnostic corect şi tratament adecvat în implantologia dentară

Posted by ADMIN. No Comments

Cu toţii ne dorim un tratament personalizat, adaptat nevoilor noastre specifice, iar astăzi acest lucru este posibil cu ajutorul imagisticii medicale computerizate.

Radiografia digitală dar şi tomografia computerizată sunt folosite în medicina dentară cu scopul de a stabili un diagnostic precis, pentru un tratament adecvat, dar şi de a urmări evoluţia acestuia, în fiecare etapă.

Conform Harvard Institute, expunerea la o radiografie panoramică este mai mică decât expunerea la radiaţiile din mediul inconjurător, în 24 de ore.

RADIOGRAFIA DIGITALĂ

Radiologia digitală este o metodă de diagnostic ce oferă o imagine de ansamblu asupra unuia sau a mai multor dinţi, precum şi a ţesutului de susţinere a acestora.

Comparativ cu sistemul clasic, pe film, radiologia digitală permite expunerea pacientului la radiaţii cu până la 80-90% mai scăzute, mulţumită vitezei mari de reacţie şi a timpului scăzut de expunere.

În plus, acesta este un sistem ecologic, neinvaziv pentru mediul înconjurător.

Prin intermediul radiografiei digitale, medicul poate detecta:

 • carii interdentare ce nu pot fi observate altfel
 • granuloame în zona rădăcinilor dentare
 • resorbţia osului maxilar cauzată de afecţiuni parodontale
 • fracturi ale dinţilor sau de maxilar
 • afecţiuni parodontale sau ale osului maxilar
 • dinţi incluşi, care nu au erupt încă
 • alte probleme care nu pot fi observate cu ochiul liber

TOMOGRAFIA COMPUTERIZATĂ CBCT

Este o metodă digitală indispensabilă pentru diagnosticarea, stabilirea şi monitorizarea desfăşurării planului de tratament în implantologia dentară, dar şi în ortodonţie, parodontologie sau chirurgie oro-maxilo-facială.

Imagistica tridimensională obţinută cu ajutorul CBCT oferă date mult mai bune decât în cazul imaginilor convenţionale bidimensionale (radiografii dentare sau panoramice) şi este utilizată în tratamente complexe.

Avantajele tomografiei CBCT:

 • oferă imagini din mai multe unghiuri asupra ţesutului dentar, osos sau a ţesutului moale
 • prezintă o acurateţe extraordinară, oferind date la scara 1:1
 • oferă măsurători exacte ale structurilor maxilarelor (înălţime, lăţime, grosime), pentru o poziţionare corectă a implanturilor
 • ajută la detectarea afecţiunilor patologice maxilo-faciale (tumori)
 • oferă date privind densitatea osoasă, informaţii ce îi sunt necesare specialistului în implantologie pentru a putea alege tehnica optimă, dar şi implantul potrivit
 • zona de investigaţie este scanată într-un timp foarte scurt (aproximativ 8 secunde), fapt ce reduce doza de radiaţii la care pacientul este expus
 • doza de radiaţii la o expunere maxilară şi mandibulară este mai mică decât în cazul unei radiografii panoramice clasice, pe film şi cu puţin mai mare decât în cazul unui OPG digital

 

 

28 Oct 2016

Cum îţi poate schimba viaţa un zâmbet estetic şi funcţional?

Posted by ADMIN. No Comments

 

Zâmbetul, acest gest simplu, dar care spune atât de multe lucruri, a devenit în ziua de astăzi un barometru, ce poate influenţa percepţia celor din jur asupra noastră.

Societatea în care trăim pune accentul tot mai mult pe felul în care oamenii arată, pe obţinerea succesului şi a unei vieţi sociale cât mai pline. Însă nu toţi oamenii se pot bucura de acestea. Cu atâtea feţe zâmbitoare care ne privesc din reviste sau de la televizor, unii oameni au reţineri atunci când trebuie să se exprime natural, printr-un surâs.

Conform studiilor efectuate, peste 30% dintre adulţi zâmbesc de mai mult de 20 de ori pe zi, iar aproape 14% dintre noi zâmbesc de cel mult 5 ori în acelaşi interval. Foarte puţin, dacă ne gândim că un copil zâmbeşte de peste 400 de ori pe parcursul unei zile.

Motivele pentru care oamenii nu mai zâmbesc la fel cum o făceau înainte sunt multe şi este bine ca aceştia să apeleze la ajutorul unui specialist atunci când apare o problemă. Amânarea nu este o rezolvare, ba din contră, efectele negative asupra sănătăţii fizice sau psihice se pot agrava în timp.

4 modalităţi prin care zâmbetul îţi poate schimba viaţa:

 1. Zâmbetul reprezintă un mod simplu de a-ţi îmbunătăţi starea de spirit, de a te simţi mai bine şi de a fi mai atractiv pentru cei din jurul tău, bucurându-te de o viaţă socială foarte bună. Persoanele care zâmbesc sunt văzute de ceilalţi ca fiind deschise, optimiste, echilibrate.
 2. S-a demonstrat legătura dintre zâmbet şi îmbunatăţirea stării de sănătate generală, prin: reducerea nivelului de hormoni de stres şi creşterea celor responsabili de starea de bine, scăderea tensiunii arteriale şi întărirea sistemului imunitar. În plus, atunci când zâmbim muşchii faciali au un efect de lifting, ridicând trăsăturile şi făcându-ne să arătăm mult mai tineri şi mai sănătoşi.
 3. Zâmbetul te ajută să te bucuri de succes în carieră. Persoanele care zâmbesc la un interviu au şanse mai mari de a fi acceptate pentru post, pentru că par deschise şi încrezătoare în forţele proprii. De asemenea, zâmbetul inspiră siguranţă şi arată abilitatea de a reuşi în situaţii limită. Oamenii care zâmbesc des dezvoltă relaţii profesionale sănătoase cu colegii şi superiorii ierarhici.
 4. Oamenii care zâmbesc mai mult sunt credibili, inspiră competenţă şi reprezintă o sursă de încredere, la care se poate apela oricând pentru a rezolva o situaţie importantă, atât în viaţa personală cât şi în cea profesională.

Nu lăsa problemele să îţi afecteze starea de bine! Dacă motivul pentru care nu zâmbeşti este unul medical, stomatologic, nu amâna vizita la medicul dentist! Acesta te va ajuta să îţi recapeţi zâmbetul şi să redevii o persoană încrezătoare, veselă şi întotdeauna înconjurată de prieteni.

Echipa Green Dental este formată din medici cu experienţă, specializaţi în ţară şi în străinătate şi care tratează cu aceeaşi dăruire cazuri de reconstrucţii orale totale dintre cele mai complexe.

Dacă îţi este teamă de vizita la cabinet, află că nu eşti singurul! Dar amânarea acesteia nu îţi va rezolva problemele. Tratamentele efectuate în stadii incipiente durează mai puţin, sunt mai simple şi au un cost redus.

Pentru a facilita accesul la tratamente, în clinica noastră pacienţii beneficiază de soluţii financiare şi promoţii la tratamentele importante.

 

 

12 Oct 2016

CUI ÎI ESTE FRICĂ DE IMPLANTUL DENTAR?

Posted by ADMIN. No Comments

Lipsa acestuia ar trebui să fie adevăratul motiv de îngrijorare!

Pentru majoritatea, ideea de a ne programa pentru un implant dentar este însoțită de teamă și ca atare, amânăm tratamentul şi mergem la medic când deja este prea târziu. Şi este de înţeles! Orice intervenție este un motiv de stres, dacă nu ne informăm corect asupra riscurilor şi beneficiilor acesteia.

Academia Americană de Parodontologie ne spune că al doilea motiv important pentru care pacienţii refuză tratamentul cu implant dentar este frica de dentist.

Procedura de implant dentar în sine nu este complicată, iar pacienţii înţeleg asta de la prima vizită la medicul specialist în implantologie dentară care îi oferă toate detaliile importante pentru ca operaţia să devină o experienţă sigură şi confortabilă pentru pacient.

Ştim că decizia poate fi una dificilă, însă este important să ştii la ce riscuri te expui dacă alegi să NU beneficiezi de implantul dentar, pentru a înlocui unul sau mai mulţi dinţi care îţi lipsesc.

7 efecte negative ale amânării tratamentului cu implant dentar

 • Afecţiuni digestive: atunci când îţi lipseşte un dinte, masticaţia nu mai poate fi efectuată corect.
 • Încrederea în sine: lipsa unuia sau a mai multor dinţi te poate face să îţi pierzi încrederea în sine, poate chiar să eviţi interacţiunea cu familia, colegii sau prietenii.
 • Imaginea pe care ţi-o creezi: o persoană care nu zâmbeşte niciodată este percepută de ceilalţi ca fiind închisă și simt nevoia să își ascundă zâmbetul
 • Riscuri crescute pentru sănătatea orală: Resturile alimentare și bacteriile sunt agregate în locul dintelui lipsă și astfel dezvoltă carii, infecţii gingivale, dinţii vecini migrează, muşcătura se modifică, poate pierde și alt dinte.
 • Probleme în vorbire: lipsa unuia sau a mai multor dinţi afectează pronunţia corectă.
 • Pierderea ţesutului osos: dintele este fixat în os şi odată pierdut, va permite ţesutului osos de susţinere să se subţieze şi să influenţeze în mod negativ structurile dentare vecine.
 • Costuri mai mari şi timp îndelungat de tratament: atunci când amâni sau refuzi complet ideea unui tratament cu implant dentar trebuie să te aştepţi la programări mai întinse ca durată, mai dese şi la tratamente complexe ce implică şi costuri mai mari.

Dacă ai întrebări despre acesta procedură, sau vrei să mai discuţi o dată cu medicul dentist implantolog, te rugăm să ne contactezi. Zâmbeşte cu încredere în orice moment! :)

26 Aug 2016

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre cancerul oral

Posted by ADMIN. No Comments

În ultimii ani, conform statisticilor, vârsta pacienților depistați cu o formațiune tumorală la nivel bucal a scăzut foarte mult în rândul adulților tineri (30 ani +), fiind estimate peste 640.000 de cazuri noi anual la nivel mondial. Așadar, tu ce știi despre cancerul oral?

Cancerul oral (afecțiune cancerigenă dezvoltată la nivelul cavitaății bucale) se poate dezvolta în orice zonă a gurii, de la buză, la gingii, limbă, pe interiorul obrajilor etc. În general, se identifică ca o pată neregulată de culoare roșie care nu se vindecă.

Putem depista din timp celulele canceroase? DA! Chiar în cabinetul medicului dentist, urmând programul de vizite și controale de prevenție recomandat de către Academia Americană de Stomatologie, de 2 ori pe an.

Dacă te preocupi de sănătatea organismului, este normal să oferi aceeași atenție și sănătății orale! Cancerul oral nu doare, este un inamic tăcut …. De aceea, solicită-i medicul tău stomatolog, o dată la 6 sau 12 luni, să realizeze testul de depistare a celulelor pre-canceroase la nivel bucal.

Iată 5 lucruri importante pe care trebuie să le cunoști despre cancerul oral:

 • Cancerul oral nu doare și în fază incipientă nu se vede și nu se simte. Cu toate astea, medicul tău stomatolog îl poate depista la controalele de rutină cu ajutorul testului Oral Cancer Screening.
 • Dacă observi orice pată sau zonă decolorată sau colorată diferit care nu se vindecă în 14 zile, viziteaza-ți medicul dentist!
 • Fumatul, consumul frecvent de alcool și virusul HPV sunt factorii care cresc riscul de apariție a cancerului oral. Persoanele care sunt și fumătoare și consumatoare de alcool în mod frecvent sunt de 15 ori mai expuse la a dezvolta cancer oral decât ceilalți cu un stil de viață non-abuziv.
 • Creșterea ratei mortalității în cazul acestei afecțiuni este cauzată nu de dificultatea diagnosticării, ci de faptul că este descoperit prea târziu.
 • Dificultate la înghițire

În prezent, în România, pacienții au la dispoziție o metodă simplă și sigură de diagnosticare a cancerului oral în faze incipiente în doar 3 minute petrecute în cabinetul medicului stomatolog: Oral Cancer Screening! Întreabă-ți medicul la controlul de rutină și asigură-te că ești sănătos!

 

Pentru informații suplimentare, vă invităm să urmărim, mai jos, un material informativ despre cancerul oral.

8 Aug 2016

Crește riscul de carii dentare la dinții cu tratament de canal?

Posted by ADMIN. No Comments

Singura diferență dintre un dinte sănătos și unul care a suferit un tratament de canal este absența nervului și a vascularizării acestuia. Ca atare, dispare durerea la alimente și băuturi calde sau reci. Indiferent dacă este tratat sau sănătos, orice dinte poate fi predispus la carii dentare sau afecțiuni gingivale. Fără o îngrijire orală adecvată, oricare dintre aceste manifestări neplăcute poate conduce la pierderea dintelui și la necesitatea unor tratamente costisitoare, de lungă durată.
De altfel, percepția multor pacienți este aceea ca o lucrarea de reconstrucție dentară cu ajutorul coroanei dentare ascunde complet structura originală a dintelui, nepermițând cariilor sau altor afecțiuni să se instaleze.

Coroana dentară reprezintă o lucrare protetică realizată pe o structură naturală a dintelui, fiind conectată cu dintele și din acest motiv cariile dentare se pot dezvolta în jurul marginii de contact dintre coroana și gingie.
De aceea, o igienă orală corespunzătoare cu periaj de cel puțin 2 ori pe zi și profilaxie obligatorie de 2 ori pe an vor crește rata de succes a unui tratament de canal cu până la 100%. Este important de știut faptul că dinții pe care s-a intervenit endodontic au tendința de a deveni fragili și casanți. Coroana dentară (ceramică, din Zirconiu sau pe suport EMAX) îmbracă dintele și îi oferă rezistența de care are nevoie pentru a dura o viață întreagă și a-ți oferi zâmbetul încrezător de care ai nevoie … evident, cu îngrijirea zilnică adecvată.
Caria dentara este cea mai raspandita afectiune din lume! Conform Institutului National de Cercetare Dentara si Craniofaciala peste 92% dintre adultii cu varsta cuprinsa intre 20 si 64 de ani prezinta carii pe dintii permanenti.
Ce alti factori favorizeaza aparitia cariilor?
- Zaharul
- Carbohidrantii
- Anumite bacterii precum Streptoccocus mutans
Caria dentara se poate dezvolta pe orice suprafata a dintelui, indiferent daca este vital sau devital. Acorda o atentie crescuta igienei orale, 3 minute de 2 ori pe zi pot face diferenta dintre un zambet sanatos si un zambet incomplete pe termen lung.

22 Jul 2016

Alimentația și sănătatea dentară

Posted by ADMIN. No Comments

Pentru foarte multe persoane tulburările alimentare au devenit o obișnuință în viața de zi cu zi. Efectele negative ale acestora se răsfrâng în mod direct asupra sănătății orale.

Conform Organizației Mondiale de Sănătate peste 92% dintre adulții cu vârsta de peste 20 de ani prezintă carii pe dinții permanenți. Persoanele curegim alimentar bogat în carbohidrați și calorii pun în pericol smalțul dinților din cauza nivelului foarte ridicat de zahăruri acumulat în cavitatea bucală.

Afecțiuni ale zâmbetului care pot avea ca factor declanșator alimentația necorespunzătoare:

 • gingivita și inflamarea țesuturilor moi
 • scăderea cantității de salivă care conduce la fenomenul numit “gură uscată” sau xerostomie (în termeni medicali)care favorizează apariția bolilor parodontale
 • dificultăți cu deglutiția mestecatul alimentelor
 • alinierea necorespunzătoare a maxilarelor

Tratamente stomatologice necesare unei redresări a zâmbetului cauzată de dezechilibrele alimentare:

 • terapie prin obturații fizionomice sau reabilitări orale cu un grad estetic ridicat prin incrustațiile dentare
 • tratamente de canal cu ajutorul microscopului ZEISS
 • extracții dentare
 • tratarea bolii parodontale cu ajutorul laserului stomatologic

Așadar, alimentația are un rol important în menținerea pe termen lung a unui zâmbet frumos și o stare de sănătate generală optimă. Iar dacă au trecut mai mult de 6 luni de la ultima vizită la medicul dentist, amintește-ți să-i faci cât mai curând o vizită … te protejează de costuri suplimentare pentru tratamente dentare mai complexe.

 

13 Jul 2016

Cum avem grijă de sănătatea zâmbetului după o extracție dentară

Posted by ADMIN. No Comments

Am ajuns la stomatolog și după o evaluare completă a zâmbetului cu radiografii digitale de diagnostic incluse, medicul ne recomandă, pentru sănătatea dentară pe termen lung, extracția dentară!

Ce facem mai departe?

Asemenea oricărui alt tip de intervenție chirurgicală, menținerea unei igiene adecvate a zonei tratate este deosebit de importantă pentru reușita procedurii. De aceea, igiena orală după extracția dentară este vitală pentru prevenirea infecțiilor la nivel local, reducerea sângerării și accelerarea procesului de vindecare.

 

Urmarea cu strictețe a recomandărilor medicului dentist privind îngrijirea orală în primele 24 de ore joacă cel mai important rol în procesul de vindecare a pacientului.

 

Indicații medicale în primele 24 de ore de la extracție

Controlul sângerării post-extracție:

Adesea, în urma unei intervenții chirurgicale orale, pacienții se confruntă cu sângerări cu periodicidate diferită. De aceea, în majoritatea situațiilor, sângerarea poate fi controlată și oprită prin plasarea unei comprese sterile deasupra zonei din care a fost extras dintele și menținerea unei presiuni locale printr-o mușcătură fermă și corectă pentru aproximativ 40-60 de minute. Dacă după efectuarea acestei acțiuni sângerarea încă nu s-a oprit, puteți repeta. În cazul în care după 2 repetări încă sângerați abundent, este indicat să vă adresați medicului dentist curant. De asemenea, este indicat ca în primele 12 ore de la intervenție, să țineți capul ridicat, să evitați aplecările, iar în cazul somnului este indicat să utilizați perne pentru a menține capul într-o poziție ridicată.

 

Protejarea cheagului de sânge format

Formarea cheagului de sânge și menținerea acestuia în alveola dentară reprezintă cel de-al doilea pas important în îngrijirea din primele 24 de ore de la extracția dentară și de aceea trebuie să ne asigurăm că nu va fi exercitat niciun factor extern care să-i modifice poziția naturală de fixare.

Pentru a proteja zona în care a fost realizată extracția, în primele 24 de ore, trebuie să evităm:

· Clătirea excesivă a zonei afectate

· Băuturile sau alimentele calde, întrucât acestea pot dizolva cheagul format

· Acumularea aerului rece în cavitatea bucală prin deschiderea frecventă a gurii sau prin vorbitul excesiv

· Evitarea utilizării paiului pentru consumul băuturilor

 

 Durere? Iată cum o ameliorăm!

În primele 24 de ore de la intervenție, mulți pacienți se confruntă cu durere locală și cu inflamarea zonei afectate. Pentru a reduce stările de disconfort, medicul poate recomanda pacientului utilizarea unor medicamente cu rol antiinflmator sau analgezic încă din primele ore post-intervenție. De obicei, există o perioadă de timp de câteva ore în care pacientul urmărește evoluția simptomatică după extracție și dacă se instalează durere sau inflamație pe o perioadă mai lungă de timp este indicat să vizităm medicul dentist.

 

Evită fumatul!

Este recomandat pacientului ca în primele 24 de ore să evite fumatul, întrucat acest obicei poate afecta pe termen lung vindecarea zonei tratate.

 

Atenție la efortul fizic!

Există o serie de activități fizice (fitness, box etc.) care, prin practicare, pot crea probleme în procesul de recuperare a pacientului: lovirea involuntară a zonei, presiunea exercitată asupra mușchilor faciali, extra salivația etc.

 

Consumul de băuturi și alimentația

În prima zi după extracție este important să acordăm o atenție deosebită alimentelor și băuturilor pe care le consumăm, existând posibilitatea, ca în cazul consumului de hrană solidă, să ne rănim sau să afectăm cheagul de sânge format în alveola dentară. Pe parcursul primelor 24 de ore te poți hidrata cu sucuri naturale, neacidulate și apă. De asemenea, atenție la gradul de încălzire al alimentelor, acestea trebuie să aibă temperatura mediului ambient, nici prea fierbinți, nici prea reci.

În condiții normale, după cele 24 de ore post-extracție, pacientul poate reveni la dieta obișnuită, cu mențiunea că cei care prezintă o sensibilitate mai mare își vor amâna cu câteva zile vechile obiceiuri alimentare.

 

Menține o igienă orală corectă!

În primele 12 ore de la intervenție se recomandă evitarea periajului dentar. În următoarele 12 ore puteți realiza cu atenție periajul dentar. Dacă în mod obișnuit ar trebui să acordăm o atenție deosebită tehnicilor de igienizare orală zilnică, în situația unei extracții trebuie să ne asigurăm atât de o curățare adecvată a zonei, pentru îndepărtarea bacteriilor, cât și de faptul că nu vom răni sau atinge în niciun fel zona în care s-a format cheagul de sânge necesar vindecării.

Vindecarea după o extracție dentară are loc la câteva săptămâni de la intervenție. În mod obișnuit țesuturile gingivale se vindecă în 3-4 săptămâni iar vindecarea osului are loc într-un interval de până la 6 luni calendaristice, cu mențiunea că procesul de vindecare este diferit de la un pacient la altul, în funcție de gradul de dificultate al intervenției chirurgicale și de cel de regenerare a organismului.

23 Jun 2016

Gingivita: efecte negative asupra zâmbetului, inimii și sănătății generale

Posted by ADMIN. No Comments

 

Teama de stomatolog și neprioritizarea sănătății orale prin amânarea vizitelor regulate la medicul dentist, favorizează apariția unor afecțiuni dentare care pot provoca disconfort, durere, chiar pierderea unui dinte și costuri de tratament mult mai mari.

Conform ‘Platform for better oral health in Europe’, 47% din populația Europei suferă de probleme parodontale și cresc până la 75-80% în rândul celor vârstnici.

Încă din copilărie, ne-am obișnuit să ignorăm sănătatea zâmbetului și să vizităm medicul stomatolog doar atunci când durerea devine insuportabilă!

Profilaxia o dată la șase luni și ritualul de îngrijire orală zilnică (periaj dentar de cel puțin 2 ori/zi, utilizarea apei de gură și a atei dentare), cât și ședințele de profilaxie dentară profesională realizate de 2 ori/an sunt esențiale pentru menținerea unui zâmbet sănătos pentru toată viața. Astfel, te vei bucura de orice moment frumos din viața ta, fără a-ți face griji legate de zâmbetul tău și fără investiții de timp și financiare mari în sănătatea lui.

 

Ce este gingivita?

O afectiune gingivală, în stadiu incipient, care poate fi ușor de tratat. Presupune inflamarea gingiilor din cauza depunerii de placă bacteriană și tartru.

 

Efectele negative ale netratării gingivitei asupra întregului organism:

 • Boli cardiovasculare
 • Boli respiratorii
 • Diabet

Există și efecte estetice și sociale în cazul gingivitei: dinții sunt încărcați de placa bacteriană, zâmbetul este inestetic și în plus, favorizează aparitia respirației neplăcute (halena).

 

Factorul principal care determină apariția gingivitei este igiena orală necorespunzătoare.

 

Principalele semne ale apariției gingivitei:

 • gingii inflamate
 • sensibilitate în timpul periajului (inclusiv sângerare)
 • culoare roșie-albăstruie a gingiilor
 • disconfort în mestecarea alimentelor

 

7 factori care contribuie la apariția gingivitei:

 • igiena orală necorespunzătoare
 • neprezentare la ședintele de profilaxie de cel puțin 2 ori/an
 • consumul excesiv de tutun și cafea
 • amânarea unui tratament de redresare ortodontică
 • orice leziune la nivelul gingiei poate cauza apariția unor afecțiuni
 • diferiți factori externi (stres, dieta, medicamente)

 

Placa bacteriană și tartrul supra/sub-gingival depuse pe suprafața dinților înmulțesc bacteriile… gingiile se inflamează și sunt sensibile la atingere.

Dacă nu este tratată la timp, apare periodontita (infecție la nivelul țesutului gingival) cu sensibilitate crescută la nivelul dinților, aceștia încep să se miște și pot sa cadă.

 

Cum prevenim?

O igienă corectă: periaj după fiecare masă, folosirea aței dentare sau a dușului bucal pentru a înlătura bacteriile și resturile alimentare.

Rețineți: Marginea gingiei este cea mai predispusă la infectare, iar un periaj efectuat corect curăță atât dinții cât și gingiile.

 

Este importantă respectarea ședințelor de profilaxie și recomandările medicului stomatolog din timpul tratamentului (depinde de fiecare caz în parte).

O dietă echilibrată: consumul de alimente bogate în fibre și vitamine ajută la păstrarea unei gingii sănătoase.

 

Tratamentul cu laser: non-invaziv și 100% sigur acesta acționează selectiv asupra țesuturilor afectate.

 

 

 

Masajul gingiei: Există periuța electrică special concepută pentru a stimula circulația sângelui în gingii.

 

 

Remedii naturiste: bicarbonatul amestecat cu puțină apă ajută la îndepărtarea bacteriilor de la nivelul gingiilor și de pe suprafața dinților.

Consultă-ți medicul stomatolog și programează o vizită pentru a te asigura că zâmbetul tău este sănătos!

 

7 Jun 2016

Inlay si Onlay: Tratamentul cariei dentare cu ajutorul incrustațiilor

Posted by ADMIN. No Comments

Stomatologia modernă și materialele folosite oferă șansa de a avea dinți estetici și sănătoși pentru un zâmbet complet. O abordare mai complexă a cariei dentare sau cazurile în care dintele este afectat mai mult, incrustațiile dentare sunt cea mai bună soluție pentru a-i reda estetica și pentru a ne asigura că rămâne sănătos și protejat pe termen lung.

 

Există diferențe estetice și funcționale între cele două tipuri de tratament:

Incrustații dentare

Obturațiile fizionomice clasice

- se realizează în laborator doar pe baza amprentei dentare - sunt realizate din compozit direct în cabinetul medicului dentist
- sunt necesare 2-3 ședințe pănă la finalizarea tratamentului tocmai pentru că sunt personalizate - necesită mai puțin timp pentru realizarea lor de către medic
- potrivite pentru tratarea zonelor afectate de carii profunde - nu sunt recomandate zonelor afectate de carii dentare profunde
- costul tratamentului este justificat prin personalizarea în laborator - nefiind personalizate, costurile tratamentului sunt mai mici

Există două tipuri de incrustații dentare:

 

Incrustațiile dentare inlays sunt reconstrucții protetice utilizate în refacerea unuia sau a doua suprafețe ale aceluiași dinte și au aceeași culoare cu a dintelui natural, astfel încât aspectul estetic este plăcut și nu se observă diferențe de nuanță.

 

Incrustațiile dentare onlays sunt alegerea perfectă în cazul unei reconstrucții complete a dintelui, având o rezistență la fel de bună ca cea a coroanelor dentare.

 

5 avantaje ale incrustațiilor:

 • Protejează sănătatea dintelui pe termen lung
 • Estetică deosebită: imită perfect dintele natural și nu colorează dintele în timp
 • Rezistență crescută
 • Durabilitate – pănă la 40 de ani!
 • Personalizate

 

În funcție de calitatea estetică a lucrării, pacientul poate alege din 3 tipuri de materiale disponibile pentru realizarea incrustațiilor de tip inlays și onlays (porțelan, ceramică, zirconiu).

De altfel, zirconiul este cel mai solicitat de către pacienți deoarece oferă un rezultat estetic de o calitate înaltă, imită perfect structura și oferă naturalețe dintelui.

 

Sursa foto: http://bit.ly/1XmTvX8

 

 

 

25 May 2016

Mini-implantul: soluția rapidă pentru un zâmbet complet

Posted by ADMIN. No Comments

Implantul dentar înlocuiește unul sau mai mulți dinți lipsă, reușind să imite perfect structura sa naturală, protejând dinții vecini.

Când se recomandă mini-implanturile?

Acestea sunt folosite în cazul pacienților edentați de o perioadă lungă de timp, cu densitatea masei osoase scăzută, în tratamentele ortodontice (înlocuiește dinții lipsă și oferă ancoraj osos pe parcursul tratamentului cu aparat dentar) sau cele protetice. Mini-implanturile sunt din titan, la jumătate din mărimea implanturilor dentare obișnuite, bio-estetice și bio-compatibile cu gingia și structura osoasă. Au aceleași caracteristici, doar mărimea este diferită și sunt funcționale în cazurile în care implantul dentar nu este potrivit.

 

4 motive pentru a alege un mini-implant:

1. Simplu de inserat

2. Biocompatibil

3. Potrivit pentru mai multe tratamente (protetică, ortodonție)

4. Au o formă mică, dar oferă o calitate superioară!

Implant dentar vs mini-implantul

Tratamentul cu mini-implant este opțional, implantul dentar clasic fiind cel mai potrivit pentru înlocuirea dintelui. Mini-implantul se folosește doar în cazuri deosebite, când tratarea afecțiunii este eficientă cu acest tip de tratament (pacienți edentați cu atrofiere osoasă, lipsa unui dinte în tratamentul ortodontic sau la susținerea lucrării protetice).

Care este rolul mini-implantului?

Mini-implantul are mărimea unei scobitori și este potrivit pentru orice pacient, indiferent de vârstă. Este folosit cel mai adesea la pacienții care au fost edentați o perioadă îndelungată de timp. Din cauza atrofierii osului, în gingie nu mai există loc pentru un implant dentar tradițional, tocmai de aceea un nou zâmbet necesită inserarea mini-implanturilor, fiind singurul accesoriu potrivit locului redus din gingie. O procedură non-invazivă, fără durere în timpul intervenției și recuperare rapidă (spre exemplu, puteți relua activitățile zilnice la doar câteva ore după intervenție). Rolul mini-implantului este de a înlocui dintele lipsă și de a oferi o susținere cât mai eficientă pentru coroanele dentare.

Procedura de inserare a implantului dentar vs mini-implantul:

Pentru inserarea implantului dentar tradițional este nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a forma cavitatea necesară. După această etapă, pacientul așteaptă o perioadă de timp (în jur de șase luni) moment în care implantul fuzionează cu osul și țesuturile, abia apoi se continuă etapele tratamentului protetic. Mulțumită dimensiunilor reduse, pentru inserarea unui mini-implant este suficientă realizarea unei puncții. Nu necesită tăierea gingiei și intervenția durează între 30 de minute – o oră.

Avantaj: Lucrarea protetică poate fi finalizată mult mai repede față de implantul dentar obișnuit.

Imediat după inserarea mini-implantului, pacientul își poate continua activitatea și poate consuma alimente. Sfaturile primite din partea medicului specialist implantolog imediat după intervenție, trebuie urmate cu rigurozitate. Pentru păstrarea rezultatelor pe termen lung, medicul specialist în estetică dentară recomandă:

- control de cel puțin două ori/an

- efectuarea periajului dentar de cel puțin 2-3 ori/zi, îndeosebi dimineața și seara

- efectuarea detartrajului o dată la șase luni

-  folosirea apei de gură și a dușului bucal

periuța interdentară – special creată pentru întreținerea igienei orale după finalizarea tratamentului cu implant dentar. Este de dimensiuni mici și elimină resturile alimentare pe care periuța de dinți nu a reușit să le îndepărteze. 

Sursa foto: http://bit.ly/1s94NS3

18 May 2016

Echipa din spatele unui zâmbet perfect

Posted by ADMIN. No Comments

1. Alege un specialist care să vadă lucrarea ta ca pe o operă de artă

Nu există două cazuri identice în estetica dentară, de aceea personalizarea planului de tratament ce implică mai ales fațete dentare este vitală.

Este deosebit de important ca medicul să își concentreze atenția și pe trăsăturile feței și nu doar pe cele ale danturii. Estetica dentară are avantaje deosebite prin prisma îmbunătățirilor pe care le aduce la nivelul buzelor, ridurilor din jurul gurii și chiar a ochilor. Estetica dentară este o artă, de aceea medicul tău trebuie să trateze aceste cazuri ca atare.

 

2. Specialistul trebuie să fie preocupat și de sănătatea zâmbetului tău, nu doar de estetică

Majoritatea medicilor stomatologi specialiști în estetica dentară sunt preocupați de aspectul lucrării și mai puțin de cum influențează aceasta sănătatea ta orală pe termen lung. Medicul ales de tine trebuie să se asigure că fațetele dentare sau un aparat dentar sunt soluția optimă și nu vor afecta negativ sănătatea zâmbetului tău.

 

3. Alege un specialist în estetică dentară cu experiență ce îți poate spune sincer dacă fațele dentare sunt indicate în cazul tău

De cele mai multe ori fațele dentare sunt recomandate în cazul în care pacientul dorește o reconstrucție totală a zâmbetului. Acestea însă nu se potrivesc oricărui pacient. Trebuie să poți avea încredere că medicul ales de tine te poate ajuta cu sfaturi potrivite. În cazul în care fațetele nu reprezintă soluția optimă, medicul trebuie întotdeauna să îți prezinte variantele alternative ce oferă același rezultat.

 

4. Alege un specialist în estetică dentară care să te asculte

La sfârșitul zilei, tu ești acela care vei purta fațetele dentare. Și pentru că meriți să ai zâmbetul pe care ți l-ai dorit, medicul trebuie să îți asculte toate temerile și să îți răspundă la orice întrebare. De asemenea, și acesta la rândul lui ar trebui să îți adreseze întrebări, printre care: Cât de albi dorești să ai dinții? Ți-ar plăcea ca dinții tăi să fie mai mari/proeminenți sau mai mici? Esti fericit cu această formă a fațetelor?
Dacă medicul tău nu îți adresează nici o întrebare înseamnă că nu este preocupat de părerea ta, iar rezultatul s-ar putea să nu fie chiar ceea ce îți dorești.

 

5. Alege un specialist în estetică dentară certificat, cu training-uri și experiență în tratamentele de estetică dentară 

Pentru ca tratamentul protetic cu fațete dentare implică șlefuirea, într-o oarecare măsură, a structurii dinților naturali, trebuie să te asiguri că medicul tău are capacitatea și abilitatea de a realiza acest lucru în condiții optime, cu rezultate ideale.
Orice medic stomatolog poate declara că este specialist în estetică dentară, de aceea, trebuie să întrebi încă de la prima consultație ce certificări deține, poze cu cazuri sau testimoniale ale pacienților săi. Nu uita, zâmbetul tău este o investiție serioasă ce trebuie să aibă în final rezultatul mult visat.

 

La clinica noastră, medicii specialiști in estetică dentară transformă zâmbete în fiecare zi!

Programează-te acum și află soluția pentru zâmbetul tău impecabil!

 

 

13 May 2016

Zâmbește! Coroanele dentare – soluția estetică și socială pentru tine

Posted by ADMIN. No Comments

Poți opta pentru un tratament de estetică dentară (coroane dentare, incrustații, fațete dentare) dacă ești nemulțumit de zâmbetul tău și îți dorești un aspect estetic și funcțional.

 

Ești candidatul potrivit pentru acest tratament?

Zâmbetul poate fi afectat de carii dentare netratate, lucrări endodontice, traumatisme dentare, consumul în exces al alimentelor colorate, igiena orală necorespunzătoare, obiceiuri vicioase sau afecțiuni ereditare. Tratamentele de estetică dentară prin coroanele dentare pot reda zâmbetul dorit datorită materialelor din care sunt realizate. Imită perfect structura și textura dintelui natural, sunt foarte rezistente, biocompatibile și îți îmbunătățesc aspectul facial.

 

3 beneficii durabile ale coroanelor dentare:

 

1) Estetica

Ceramica și zirconiul sunt materiale de ultimă generație, similare dintelui natural ca structură și culoare. Îți oferă un aspect plăcut și tu te vei simți din nou încrezător în tine. Materialele folosite imită perfect dintele natural prin compoziție și aspect, iar tu vei reuși să menții o igienă orală corespunzătoare cu efecte pozitive pentru întregul organism.

 

 2) Masticația (funcționalitate)

Ai nevoie de energie în fiecare zi, iar funcția masticatorie joacă un rol important în procesul de digestie. Cu ajutorul tratamentelor prin coroane vei putea avea un zâmbet complet și un corp sănătos!

 

3) Protejează dinții

Pentru că îmbracă dintele, coroana dentară îl protejează de apariția cariilor și menține rădăcina dintelui sănătoasă.

 

Ce afecțiuni pot fi tratate cu ajutorul coroanelor dentare?

 

 • Unul sau mai mulți dinți lipsă pun în pericol chiar sănătatea întregului organism. Dinții migrează dacă există spații inestetice între ei și acest proces este dăunător pentru funcționalitatea și estetica zâmbetului.
 • Spațiile inestetice, dinții ciobiți sau cei care sunt afectați de modificări ale formei sau structurii
 • Colorări dentare majore ce nu pot fi remediate prin intermediul albirilor dentare sau prezintă deficiențe de formare a smalțului dentar

 

Coroanele dentare îți îmbunătațesc calitatea vieții, așadar programează-te acum la medicul specialist pentru un plan de tratament personalizat!

 

Dr. Mihaela Popescu, medic specialist în estetică dentară, ne spune despre beneficiile tratamentului cu ajutorul coroanelor dentare:

 

În perioada 11 iulie – 15 septembrie profită de oferta specială la pachetul de coroană dentară cu DOAR 230€ in loc de 450€. Pachetul conține: Consultație gratuită + RX Panoramică gratuită + Coroană dentară EMAX + Pivot

 

 

 

11 May 2016

Retainer-ul – Accesoriul perfect post tratament ortodontic pentru efecte de durată

Posted by ADMIN. No Comments

Îți dorești un zâmbet estetic și functional care să îți redea încrederea în tine pentru o comunicare mai buna cu cei din jur? În urma unui consult în cabinetul medicului specialist ortodont, acesta îți poate recomanda tratamentul corespunzător nevoilor tale și tipul de aparat dentar potrivit, extrem de estetic, fie transparent pe exteriorul dinților sau complet invizibil din exterior (INCOGNITO). Astfel, zâmbetul tău se transformă în fiecare zi fără !

Rezultatele unui tratament ortodontic realizat corect sunt benefice atât pe plan profesional cât și personal, oferă un zâmbet perfect și îmbunătățește relaționarea cu cei din jur. Rezultatele estetice se observă din primele luni de tratament, dinții devin mai drepți, problemele estetice se remediază iar tu poți zâmbi din nou cu încredere.

 

Păstrează-ți dinții drepți pentru toată viața!

Un accesoriu folosit în urma aparatului dentar care are grijă de dinții tăi minim 6 luni de la finalizarea tratamentului ortodontic, retainer-ul îți menține estetica zâmbetului și definitivează aspectul noilor dinți îndreptați.

 

Ce este retainer-ul?

7 avantaje ale aparatului de contenție:

 • Completează tratamentul ortodontic cu aparat dentar
 • Menține dinții drepți pentru toată viața
 • Îți oferă un zâmbet complet pentru timp îndelungat deoarece are grijă ca dinții tăi să rămână aliniați
 • Complet invizibil din exterior – daca ai ales un retainer fix
 • Îmbunătățește aspectul facial și estetica zâmbetului
 • Poate fi purtat doar în timpul nopții, fără să îți afecteze activitățile zilnice -  retainer-ul mobil
 •  Este ușor de curățat (periaj de minim 2ori/zi) și nu necesită îngrijire suplimentară

 

Retainer-ul fix: este un fir subțire (de sârmă), poziționat în spatele dinților inferiori, fiind invizibil în timpul vorbirii.

Retainer-ul mobil: În primele luni este indicat să fie purtat zi/noapte, dar la indicațiile medicului ortodont acesta poate fi purtat doar în timpul nopții.

 

Igienizarea retainer-ului:

O igienă orală corespunzătoare este necesară pentru un zâmbet impecabil de durată. Ambele tipuri de retainere pot fi curățate cu ajutorul periuței de dinți potrivite pentru tine, apă de gură sau cu ajutorul ședințelor de profilaxie efectuate de două ori pe an în cabinetul medicului specialist.

 

Când trebuie să îți schimbi retainer-ul:

Pentru un tratament corect și rezultate benefice, aparatul de contenție trebuie să fie în perfectă stare de funcționare zi de zi.

Necesită înlocuirea în următoarele cazuri:

-       Anumite părți ale aparatului s-au rupt

-       Firele sunt slăbite și nu reușesc să își îndeplinească principalele funcții

-       Dinții s-au mișcat iar retainer-ul nu mai este potrivit

 

Pentru rezultate de durată și dinți aliniați perfect, ascultă sfaturile și indicațiile medicului tău ortodont, respectă programările la consultație și rezultatele benefice pentru zâmbetul tău nu vor întârzia să apară!