29 Sep 2012

3 avantaje ale coroanelor dentare pe suport de zirconiu

Posted by ADMIN

Una dintre provocările stomatologiei moderne este restaurarea dinților cu materiale biocompatibile care să fie suficient de solide pentru a rezista forțelor masticatorii. Avem acum la dispoziție un material estetic, puternic, pur, biocompatibil (absolut bio-inert), care a revoluționat munca specialiștilor în estetică și protetică dentară:  ZIRCONIU.

Coroanele dentare pe suport de Zirconiu sunt realizate prin frezare computerizată (procedeu CAD-CAM) și sunt extraordinare din punct de vedere estetic. Ele nu rezolvă doar o problemă funcțională, lăsând partea estetică pe seama altor proceduri de înfrumusețare a zâmbetului, ci reprezintă în sine o soluție estetică de acoperire a implantului dentar, sau a unui dinte incomplet. Din punctul de vedere al specialiștilor în protetică dentară, coroanele pe suport de Zirconiu reprezintă soluția optimă pentru restaurarea dinților, în special a celor frontali. Spre deosebire de alte soluții de înlocuire a dintelui, aceasta este cea preferată de pacienți datorită aspectului său similar cu cel al unui dinte natural și a rezistenței ce îi asigură o durabilitate mai mare.

 

Top 3 avantaje ale Coroanei dentare pe suport de Zirconiu

 

1. Aspect natural – soluție 100% estetică

De cele mai multe ori, factorul determinant atunci când vine vorba despre coroane dentare este aspectul lor și asemănarea cu dintele natural. Din acest punct de vedere, coroana pe suport de Zirconiu este, fără doar și poate, alegerea pe care trebuie să o facă orice pacient care se confruntă cu lipsa unuia sau a mai multor dinți. Plasată lângă un dinte natural, este aproape imposibil de făcut diferența între coroana pe zirconiu și dintele natural datorită structurii translucide a acesteia.

 

Trebuie să ținem cont, însă, de faptul că această soluție nu rezolvă complet problema dinților lipsă. Ea nu poate înlocui rădăcina dintelui, ci funcționează ca un înveliș cu aspect similar dintelui natural. În cazul în care avem un dinte lipsă, soluția constă în realizarea unui implant dentar în spațiul respectiv, care va înlocui cu succes rădăcina dintelui și ne va reda aproape în totalitate funcționalitatea dinților. În plus, spre deosebire de alte soluții de înlocuire a dinților lipsă, implantul dentar are câteva avantaje semnificative: o durată de viață mult mai mare, îmbunătățește dicția, permite consumarea alimentelor tari, toate acestea redându-le pacienților încrederea în sine. Iar un fapt mai puțin cunoscut este acela că, gândind pe termen lung, costurile pe care le implică sunt mai mici decât în cazul altor soluții de înlocuire a dinților.

 

2. Durabilitate

Coroana dentară pe suport de Zirconiu este o piesă protetică extrem de precisă, obținută prin frezare computerizată, astfel încât adaptarea sa gingivală este superioară altor tehnologii. Cu alte cuvinte, problemele gingivale întâmpinate inevitabil în multe cazuri în care se foloseau alte soluții protetice, sunt eliminate complet în cazul coroanei dentare pe suport de Zirconiu.

 

De asemenea, aceasta este extrem de folositoare în cazul restaurării unor dinți de dimensiuni mici, cum ar fi incisivii inferiori. În cazul restaurării pe metal, porțelanul trebuie aplicat în strat mai gros pentru a masca opacul care se aplică peste metal, obținându-se adesea un aspect artificial.

 

Faptul că această coroană dentară este obținută prin frezare computerizată exclude posibilitatea eșecului. Astfel, rezultatele studiului de specialitate realizat de ADA (Asociația Americană a Medicilor Dentiști) care evidenția faptul că 80% dintre pacienți aleg această soluție protetică sunt justificate. Putem spune că acest tip de coroană dentară este cea mai bună alegere din punct de vedere estetic, dar și dintr-o perspectivă tehnologică, iar rezultatele sunt dovedite.

 

3. Acomodare imediată

Un alt avantaj major al coroanelor pe suport de zirconiu este acela că acomodarea durează foarte puțin, spre deosebire de cazurile în care sunt folosite alte soluții protetice. Acest lucru se datorează faptului că spre deosebire de restul coroanelor, cele pe suport de Zirconiu sunt foarte ușoare. După un timp foarte scurt de la montarea coroanelor pe suport de Zirconiu, acestea se integrează perfect, devenind insesizabile de către pacienți. Acesta este unul dintre principalele scopuri ale dezvoltării tehnologiei, confortul pacientului fiind mereu prioritar în noile soluții medicale.

 

Urmează să-ți faci un implant dentar și încă nu știi ce soluție protetică să alegi? Recomandarea noastră este să te consulți cu un specialist în protetică dentară și să afli mai multe detalii despre coroanele dentare pe suport de Zirconiu. Acesta va putea să îți recomande soluția care vine cel mai bine în întâmpinarea tuturor nevoilor și dorințelor tale.

 

Programeaza-te la o consultatie si afla de la medicul specialist care este planul de tratament potrivit pentru tine!

 

Leave a Reply

Message: