29 Oct 2012

Cum alegem medicul dentist implantolog?

Posted by ADMIN

fata-care-isi-ascunde-zambetul-din-cauza-dintilor-lipsaZâmbetul nostru are un aspect neplăcut, avem unul sau mai mulți dinți lipsă și ne ferim adesea de privirile atente ale celor din jur. În plus, lipsa dinților ne afectează nu doar imaginea, ci și sănătatea și suntem adesea nevoiți să ne adaptăm alimentația în funcție de statusul dentar.

Soluția este simplă și binecunoscută: implantul dentar. Se știe faptul că multiplele avantaje pe care le implică un implant dentar fac din această procedură o soluție reală de înlocuire a dinților lipsă, fiind în același timp alternativa modernă și minim invazivă a protezelor dentare. În plus, el are o durată de viață mult mai mare comparativ cu alte soluții de înlocuire a dinților, are un aspect natural și reproduce în proporție de 95% capacitatea naturală de a mușca și de a mesteca. Spre deosebire de proteza dentară, care în unele cazuri poate determina probleme de pronunție, implantul dentar îmbunătățește dicția și sporește încrederea în sine prin faptul că oferă un zâmbet natural și frumos.

Chiar dacă este cea mai eficientă soluție de înlocuire a dinților lipsă, implantul dentar poate sfârși adesea printr-un eșec. De aceea, alegerea cabinetului stomatologic și a specialistului în implantologie necesită multă atenție și trebuie să fie determinată în special de recomandările pacienților. Din păcate, în peste 60% din cazurile în care prima intervenție sfârșește printr-un eșec, apar complicații ce fac imposibilă reintervenția.

Cum alegem medicul dentist implantolog?

Vasile-Branici-specialist-implant-dentar

 

EXPERIENȚA medicului implantolog are un rol extrem de important în reușita procedurii. Din păcate, în ultimii ani s-a dezvoltat un fenomen în afara țării asupra căruia specialiștii atrag atenția tot mai mult în publicațiile de profil. Au fost create centre speciale de implantologie, care le oferă medicilor dentiști fără experiență posibilitatea de a realiza tratamente complexe în scop educativ, procedurile fiind de cele mai multe ori gratuite pentru pacienți. Într-un an, doi însă, atrag specialiștii atenția, ceea ce pentru pacient era o ofertă imposibil de trecut cu vederea, devine un eșec ce implică de cele mai multe ori costuri ulterioare foarte mari.

 

Dr. Vasile Brănici, specialist în implantologie dentară

Pentru că implantul dentar este considerat o procedură complexă ce necesită nu doar atenție din partea medicului dentist, dar și talent, implicare, capacitatea de a găsi soluția optimă de tratament pentru fiecare pacient și o relație foarte apropiată cu specialiști în alte ramuri ale medicinei dentare, experiența își spune cuvântul.

Când vine vorba despre sănătatea noastră, este important să facem alegerea corectă! De aceea, înainte de a alege clinica este bine să avem răspunsuri la următoarele întrebări:

 • Specialiștii sunt certificați și participă constant la cursuri internaționale de specializare în Implantologie și Chirurgie?
 • Care este rata de reușită a cazurilor realizate în clinică?
 • Medicul implantolog colaborează cu întreaga echipă de specialiști: endodontul, proteticianul, parodontologul și esteticianul dentar?
 • Cum sunt respectate procedurile de sterilizare și control al infecțiilor? 
 • Ce tip de implanturi dentare folosește medicul și ce garanții oferă?  

Alegerea corectă a medicului dentist specializat în implantologie dentară ne ajută să evităm urmările unei intervenții nereușite, precum peri-implantita (infecțiile persistente ce pot fi transmise prin fluxul sangvin la principalele organe), deteriorarea implantului dentar, diverse probleme ale sistemului nervos, durerile și chiar paralizia temporară, perforarea sinusului, spațiului lingual-mandibular, sau chiar a nasului și, nu în ultimul rând, rejecția implantului dentar.

Cauzele eșecului implantului dentar

Eșecul implantului dentar poate fi evitat dacă știm cum să facem alegerea corectă și care sunt cauzele sale:

 1. Comunicarea deficitară dintre medicul dentist și specialistul în protetică dentară
 2. Lipsa de experiență a medicului implantolog
 3. Scurtarea etapei de diagnosticare a pacientului
 4. Lipsa radiografiei 3D
 5. Costul scăzut al implantului dentar
 6. Plasarea incorectă a implantului dentar
 7. Dosarul medical inadecvat al pacientului

Cu toate că implantul dentar împreună cu celelalte tratamente necesare pentru sănătatea noastră dentară pot ajunge uneori la costuri semnificative, trebuie să ne amintim mereu că reintervenția, atunci când este posibilă, implică mult timp, efort și un cost total vizibil mai mare.  Poți citi și despre cei 5 factori care influențează costului unui implant dentar dar și cum alegerea corectă a implantului dentar asigură economii.

Recomandarea noastră este ca alegerea implantului dentar și a specialistului care va realiza procedura să fie bazată, în primul rând, pe experiență și recomandări. Te așteptăm la clinica Green Dental pentru a afla mai multe informații despre tratamentul de implant dentar direct de la medici implantologi cu o experiență vastă în domeniu.

 

Până pe 15 februarie 2018 mai poți beneficia de pachetul special cu implant dentar! Descoperă detaliile aici

 oferta-speciala-implant-dentar-green-dental

Leave a Reply

Message: