29 Oct 2012

5 factori care influențează costul unui implant dentar

Posted by ADMIN

 

factori-care-influenteaza-costul-unui-implantEste binecunoscut faptul că implantul dentar reprezintă singura soluție de înlocuire a dinților lipsă 100% funcțională, care se integrează perfect în structura osoasă, asigurând un confort mult mai mare decât alte tratamente alternative. Cu toate acestea, costul ridicat al implantului comparativ cu alte soluții de înlocuire a dinților este considerat un factor decisiv pentru mulți pacienți care se confruntă cu astfel de probleme dentare.

În momentul în care pacientul este consultat de către un specialist în implantologie dentară, acestuia îi sunt explicate toate procedurile necesare pentru reconstrucția danturii, pentru a-i reda în totalitate funcționalitatea și, nu în ultimul rând, pentru a-i asigura un aspect plăcut. În funcție de problema dentară a pacientului, specialistul îi va realiza un plan de tratament însoțit de o estimare financiară, influențată de o mulțime de factori, precum:

1. Tipul implantului dentar

Unul dintre principalii factori care influențează întreaga procedură este tipul implantului dentar. Deși în lume există peste 200 de producători de implanturi dentare, numai 6 dintre ei au făcut publice rezultatele testelor calitative ale acestora, motiv pentru care clinicile stomatologice de elită aleg doar cele mai sigure implaturi recunoascute la nivel internațional. Astfel, specialistul în implantologie dentară poate avea siguranța că rezultatele promise pacienților vor fi cele reale și că procedura nu va sfârși printr-un eșec.

straumann-implant-dentar-green-dental

alpha-bio-implant-dentar-green-dental

Din nefericire, sumele considerabile pe care le implică cercetarea, care cresc totodată și costul implantului dentar, îi determină pe mulți medici implantologi să colaboreze cu producători ce au costuri scăzute, neglijând importanța calității produsului în reușita procedurii. În acest fel, reimplantarea devine obligatorie, iar costurile întregii intervenții pot fi cu până la 70% mai mari decât în cazul în care ar fi fost folosit un implant dentar de o calitate superioară la primul tratament.

 

2. Radiografiile tridimensionale

TOMOGRAFIE COMPUTERIZATĂ CBCT 3DExistă un număr semnificativ de medici stomatologi care plasează implanturile dentare având la bază doar radiografiile bidimensionale panoramice. Radiografia panoramica bidimensională este necesară pentru numeroase tipuri de intervenții stomatologice, însă nu este suficientă în cazul unui implant dentar. Cantitatea și calitatea osului disponibile pentru a susține implantul, poziția exactă a nervilor și a vaselor de sânge care trec prin os, precum și forma sinusurilor și a altor structuri anatomice sunt detalii ce pot fi observate numai cu ajutorul unei radiografii tridimensionale.

Doar o radiografie tridimensională analizată împreună cu un specialist în radiologie maxilo-facială poate oferi informațiile necesare pentru realizarea unei intervenții chirurgicale în condiții optime. Astfel, medicul implantolog va putea observa și secțiunile transversale, locațiile exacte ale vaselor de sânge și ale nervilor, precum și grosimea și calitatea osului, informații vitale pentru obținerea unui implant dentar reușit.

3. Calitatea osului și necesitatea adiției osoase

Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât cresc șansele ca osul să aibă o calitate scăzută. Există cazuri în care acesta este insuficient de lat sau are o structură spongioasă, fiind mult mai greu de lucrat. De asemenea, există cazuri în care adiția de os este obligatorie pentru a putea fi realizată procedura, fapt ce va fi menționat în urma analizei radiografiei.

4. Sinus lift  - Ridicarea membranei sinusului

Acesta este necesar atunci când cantitatea de os prezentă la nivelul respectiv este insuficientă. Maxilarul superior este în mod frecvent una dintre cele mai dificile zone pentru plasarea implantului dentar din cauza posibilității ca osul să fie necorespunzător din punct de vedere cantitativ sau calitativ, precum și din cauza vecinătății cu sinusul maxilar. În aceste cazuri un sinus lift (sau “augmentare de sinus”) poate ajuta la eliminarea problemelor prin ridicarea sinusului până la înălțimea potrivită, creându-se astfel spațiu pentru inserarea implantului dentar.

5. Experiența medicului specialist

Unul dintre cei mai importanți factori care influențează costul unui implant dentar este alegerea medicului specialist implantolog care realizează procedura. Un specialist participă anual la cursuri de perfecționare în America și Europa, cunoaște ultimele noutăți din domeniu și tehnologia din cabinet. Numărul de cazuri și reușita fiecărei intervenții sunt factori decisivi în alegerea corectă.

 

Costul scăzut al unui implant dentar nu trebuie să reprezinte, așadar, un criteriu de alegere al clinicii sau al medicului care va realiza procedura. El poate duce la eșecul implantului dentar, la necesitatea reintervenției și, implicit, la costuri mult mai mari ale tratamentelor ulterioare. Din acest motiv, alegerea trebuie să fie bazată pe experiența medicului, pe rezultatele anterioare ale diagnosticării și ale intervențiilor acestuia și, nu în ultimul rând, pe tipul de implant dentar folosit. Te așteptăm la clinica Green Dental pentru a afla mai multe informații despre tratamentul de implant dentar direct de la medici implantologi cu o experiență vastă în domeniu.

 

Te-ar mai putea interesa și: Alegerea corectă a implantului dentar asigură economii, Imagistica medicală digitală: diagnostic corect şi tratament adecvat în implantologia dentară sau Cum alegem medicul dentist implantolog? 

 

Până pe 15 februarie 2018 mai poți beneficia de pachetul special cu implant dentar! Descoperă detaliile aici

promo-implant-dentar-green-dental

 

Subscribe to Comments

2 Responses to “5 factori care influențează costul unui implant dentar”

 1. Buna ziua,
  Am 55 de ani si o proteza mobila pe maxilarul drept superior, pe care nu o port. Ultimul dinte este caninul pe arcada respectiva.
  Am citit articolul si-mi pun intrebarea: data fiind varsta, un inceput de paradontoza, maxilarul superior (apropo de sinus) sa-mi mai fac iluzii ca as putea cu un implant si o proteza fixa sa-mi rezolv lipsa danturii?
  Multumesc anticipat pentru un posibil raspuns.
  Doina Hrincu

   

  Doina Hrincu

 2. Buna ziua, dna. Hrincu!

  Varsta nu constituie sub nicio forma o problema pentru rezolvarea situatiei dumneavoastra. O lucrare fixa are nevoie de minim doua implanturi in fiecare cadran, atat pentru partea stanga cat si pentru partea dreapta, deci in total 4 implanturi. In ceea ce priveste sinusul, acesta poate fi ocolit prin axul de inserare a implanturilor sau se poate opta pentru operatia de sinus lift in functie de caz. Inainte de inserarea implanturilor trebuie sa facem si un tratament parodontal. Insa, pentru a primi informatii 100% exacte va recomanda sa veniti la o consultatie.

  Daca mai aveti intrebari, nu ezitati sa ne scrieti!
  Multumim pentru interes si va asteptam la clinica!

  Dr. Vanda Popa
  vanda.popa@greendental.ro

   

  Andra

Leave a Reply

Message: