1 Mar 2013

6 beneficii ale unui program corect de igienă dentară

Posted by ADMIN

Principiile de baza ale igienei orale implică periajul dinților de două ori pe zi, folosirea aței dentare, vizita la medicul dentist sau igienist dentar pentru detartraj și controale regulate precum și o dietă sănătoasă bogată în cereale integrale, legume, fructe și produse lactate.

Înainte de a vă vorbi despre beneficii, Ana Chițu, asistent specialist în profilaxia dentară, vă propune un program în 3 pași simpli pentru întreținerea unui zâmbet sănătos.

 

 

 3 pași pentru un zâmbet sănătos

1. Dimineața – este obligatoriu periajul dentar. Folosind o periuță cu perii medii și o cantitate de pastă de dinți cât un bob de mazăre, curățați dinții pentru a îndepărta placa bacteriană și pentru o respirație fresh pe parcursul zilei. Periați vertical cel puțin 3 minute, dinspre partea roz spre partea albă.

2. Prânz – periaj dentar (ideal) sau mestecați gumă fără zahar. Guma de mestecat este recunoscută de către Asociația Dentară Americană ca având proprietăți care întăresc sănătatea dinților și a gingiilor, prin neutralizarea și îndepărtarea acizilor produși de alimente. Pentru pacienții care poartă aparat dentar sau care au probleme gingivale este foarte recomandat să se perieze după masă folosind și periuțele interdentare.

3. Seara – igiena orală trebuie să fie completă. Sunt obligatorii: periajul dentar și folosirea aței dentare. Înainte de periajul dentar se folosește ața dentară care îndepărtează bacteriile dintre spațiile interdentare și locurile în care periuța nu ajunge. Pentru pacienții cu lucrări protetice superior și/sau inferior este recomandat dușul bucal, periuțele interdentare și ața dentară – super floss.
Folosirea apei de gură antibacteriene și curățarea ușoară a limbii cu periuța de dinți sunt recomandate de două ori maxim pe săptămână pentru o respirație cât mai proaspătă.

Care sunt beneficiile programului zilnic de igienă dentară? 

1. Prevenirea apariției cariilor dentare și a bolii parodontale. Boala parodontală poate deteriora țesutul gingival și suportul osos, iar pe termen lung poate duce la pierderea dinților. Periajul regulat previne depunerea tartrului și automat, apariția afecțiunilor gingivale.
2. Vizite scurte și plăcute la medicul dentist sau asistentul igienist. Controalele periodice și ședințele de profilaxie realizate o dată la 6 luni prin programul Dental Recall înseamnă evitarea tratamentele dentare dificile.
3. Economii semnificative. Prin prevenirea cariilor dentare și afecțiunilor gingivale se reduce necesitatea tratamentelor costisitoare.
4. Respirație fresh. Periajul, folosirea aței dentare și a apei de gură ajută la eliminarea bacteriilor care cauzează respirația urât mirositoare.
5. Dinți albi și sănătoși pe viață. Detartrajul ajută la prevenirea colorării dinților din cauza unor alimente, băuturi (ceai, cafea etc.) și tutun.
6. Îmbunătațirea stării generale de sănătate. Pe principiul “Ai grijă de dinții tăi și ei vor avea grijă de tine”, o dantură sănătoasă previne apariția bolilor cardiace, diabet, osteoporoză, Alzheimer etc. care aparent par a fi independente de sănătatea dentară.

 

Nu mai sta pe gânduri și  programează o vizită la igienistul dentar pentru  o ședință completă de profilaxie! În fiecare zi între 12:00 și 15:00 beneficiezi de 40% reducere la pachetul de prevenție Happy Hour Smile Pack. Astfel, plătești doar 220 lei în loc de 380 lei pentru:

  • Consultație de specialitate
  • Plan de tratament
  • Detartraj, periaj profesional, air-flow și fluorizare

În plus, ai un SUPER EXTRA-BENEFICIU: Vino cu un prieten și beneficiați amândoi fie de 100 euro reducere la implantul dentar sau 20% reducere la obturațiile dentare!

 

Subscribe to Comments

One Response to “6 beneficii ale unui program corect de igienă dentară”

  1. Produsele pentru ingrijirea dintilor si a cavitatii bucale care au ca unic indulcitor xylitolul (Spry) sunt foarte eficiente deoarece , acest indulcitor fiind antibacterian, nu permite formarea placii (impiedica bacteriile sa adere si sa produca acid care corodeaza smaltul dintelui si formeaza carii). Dintre aceste produse mentinez:pasta de dinti, apa de gura, ata dentara, geluri de gingii pentru bebelusi, etc

     

    ionut

Leave a Reply

Message: