15 Mar 2013

Endodonția modernă și secretul unui zâmbet sănătos

Posted by ADMIN

Tratamentele stomatologice te ajută să ai un zâmbet sănătos la orice vârstă. Una dintre cele mai importante proceduri dentare este tratamentul de canal, parte a specializării numită Endodonție.

Dr. Bahare Azar ne explică importanța tratamentelor de canal: “Principala ‘responsabilitate’ a acestei proceduri este aceea de a preveni și elimina inflamația țesuturilor periapicale care înconjoară vârful rădăcinii dinților și care sunt de fapt ‘piatra de temelie’ a unui dinte. Astfel, un zâmbet sănătos are la bază tratamente de canal realizate corect care salvează dinții de infecții sau extracții și creează o fundație stabilă pentru lucrări protetice și obturații (plombe) care pot apărea de-a lungul vieții.”


Tehnicile moderne și tehnologia avansată de care medicii endodonți dispun în prezent contribuie semnificativ la creșterea calității tratamentelor, dar mai ales la creșterea ratei de succes în recuperarea dinților naturali. În clinica Green Dental acest lucru este o prioritate pentru medici și de aceea tratamentele endodontice sunt efectuate sub control microscopic.

Dr. Bahare Azar, medic specialist endodont în clinica noastră, ne explică beneficiile microscopului Zeiss® în tratamentele de canal:

  1. Stabilirea unui diagnostic clar. Datorită microscopului electronic Zeiss® canalul dentar este vizibil integral. Vizualizarea celor mai fine detalii este foarte importantă pentru un diagnostic și un tratament corect. Dinții considerați irecuperabili sunt salvați printr-un simplu control vizual. Aparatul identifică și localizează canale radiculare suplimentare sau cu forme neobișnuite, obliterații, calcifieri, perforații și fracturi ale rădăcinii dinților.
  2. Siguranța unui tratament de succes. Fie că ne referim la restaurări dentare sau obturații, folosirea microscopului electronic înseamnă precizie, eficiență maximă și lucrări reușite pe termen lung. De exemplu, în tratamentul perforațiilor și îndepărtarea părților fracturate vizualizarea unui câmp mărit joacă un rol esențial pentru salvarea dinților.
  3. Economie de timp și bani prin evitarea retratamentelor. Alături de acuratețe și eficiență, folosirea microscopului presupune și o durată de tratament redusă. Mai mult, prin gradul sporit de siguranță și precizie a tratamentelor aplicate, elimină costurile suplimentare ale unor posibile retratamente.
  4. Tratament eco-friendly – preventiv, minim-invaziv și fără durere. În concordanță cu principiile stomatologiei verzi, conceptul de chirurgie microscopică presupune proceduri atraumatice și tehnici minim-invazive cu rezultate optime în condiții de maxim confort pentru pacient.  De asemenea, prin vindecarea leziunilor periapicale, previne tratamente chirurgicale complexe de reintervenție.

În clinica noastră ne asigurăm că beneficiați de toate progresele actuale ale endodonției și medicinei dentare prin investiții constante atât în aparate stomatologice de ultimă generație cât și în pregătirea echipei medicale. Realizarea unui tratament de canal de succes presupune alături de utilizarea aparatelor și instrumentelor performante și o pregătire aprofundată în domeniu a medicului specialist în endodonție. Programați-vă online la Dr. Bahare Azar, Dr. Vlad Platon și Dr. Vasile Brănici completând formularul de pe site.

Leave a Reply

Message: