29 Apr 2013

Alegerea corectă a implantului dentar asigură economii

Posted by ADMIN

Peste 70% dintre persoanele cu vârste între 35 și 65 de ani se confruntă cu lipsa unuia sau a mai multor dinți. Chiar dacă este cunoscut faptul că implantul dentar reprezintă singura soluție de înlocuire a rădăcinii dintelui, specialiștii atrag atenția asupra efectelor negative ce pot apărea în urma alegerii greșite a procedurii și asupra modului în care acestea pot fi evitate.

Deteriorarea implantului dentar, afecțiuni la nivelul sistemului nervos sau rejecția implan­tului dentar sunt doar câteva dintre eșecurile ce pot apărea în urma intervenției și pot duce la înrăutățirea stării generale de sănătate a pacientului.

Implantul dentar este soluția cea mai recomandată pentru înlocuirea dintelui lipsă datorită funcționalității sale totale și a integrării perfecte la nivelul maxilarului. Fiind vorba despre un tratament complex, pacienții trebuie să fie cât mai bine informați cu privire la riscurile pe care le poate implica această procedură dacă nu este realizată corespunzător.

Cele mai frecvente situații care pot cauza eșecul unui implant dentar sunt:

  • neglijența medicului dentist
  • implantul dentar neadecvat
  • scurtarea etapei de diagnosticare
  • lipsa radiografiei tridimensionale
  • interpretarea eronată a radiografiei tridimensionale.

 

O radiografie tridimensională analizată împreună cu un specialist în radiologie maxilo-facială poate oferi informațiile necesare pentru realizarea unei intervenții chirurgicale în condiții optime. Radiografiile 3D au nevoie de mai puțin de trei minute pentru a fi efectuate, iar expunerea la radiații a pacienților este mai mică de 3% din expunerea din timpul unei tomografii. Având radiografia computerizată, medicul implantolog va vedea și secțiunile transversale, locațiile exacte ale vaselor de sânge și ale nervilor, precum și grosimea și calitatea osului, informații vitale pentru obținerea unui implant dentar reușit.

Deși există un număr considerabil de factori care pot duce la eșecul unui implant dentar, o mare parte dintre aceștia depind de modul în care este realizată procedura.

Calitatea și costul

În lume există peste 200 de producători de implanturi dentare, însă numai 6 dintre ei au făcut publice rezultatele testelor calitative ale implanturilor. Din cauza sumelor considerabile pe care le implică cercetarea, care implicit cresc și costul implantului dentar, mulți medici implantologi preferă să colaboreze cu producători ce au costuri scăzute, neglijând importanța calității produsului în reușita procedurii.

Un cost scăzut al întregii proceduri nu în­seam­nă neaparat o alternativă viabilă a tratamentului. Mai mult, diferența considerabilă de preț poate să fie determinată și de faptul că nu sunt realizate toate etapele tratamentului sau că implantul nu este destul de rezistent. Dorința inițiala de a face economii poate duce în timp la costuri ale tratamentului de până la 3-4 ori mai mari.

Pentru a evita astfel de situații și pentru a le oferi pacienților siguranța reușitei tratamentului, clinicile elitiste investesc constant în perfec­ționarea echipei de specialiști în implantologie. Astfel, echipa este certificată în acest domeniu al medicinei dentare și participă constant la cursuri și congrese atât în țară, cât și în străinătate. Programele internaționale de training le asigură medicilor și totodată pacienților accesul la cele mai noi tehnici de tratament. În plus, medicii dentiști implantologi colaborează permanent cu specialiști în ramuri distincte ale stomatologiei, oferindu-le în acest fel pacienților soluții optime pentru problemele lor dentare.

Alegerea corectă a implantului dentar de la început este esențială pentru o dantură sănătoasă timp îndelungat. În caz contrar, reintervenția va fi necesară la scurt timp după primul tratament și va implica proceduri complicate și costisitoare. Din acest motiv specialiștii atrag atenția asupra criteriilor de selecție a implantului dentar și a medicului care urmează să realizeze tratamentul, dar și asupra garanțiilor pe care le oferă clinica stomatologică pentru această procedură. O documentare amanunțită înaintea începerii tratamentului va face, cu siguranță, ca reintervenția să fie evitată.

 

Programează-te acum la o consultație si află care este planul de tratament potrivit pentru tine!

 

Leave a Reply

Message: