29 Aug 2013

5 pași pentru a îndepărta frica de medicul dentist

Posted by ADMIN

Frica de medicul dentist apare, de cele mai multe ori, în urma unor experiențe traumatizante din copilărie.

În primul rând vom spune că “nu ești singur!”, sunt mii de oameni în lume care împărtășesc anxietatea, frica sau fobia de a merge la dentist.

 5 pași pentru a îndepărta această teamă

1. Alege cu grijă medicul stomatolog!

Informează-te înainte de a alege medicul dentist! O persoană calmă, prietenoasă, meticuloasă, te poate ajuta să îți învingi frica și să îți menții sănătatea și frumusețea zâmbetului.

2. Ține cont de programul Dental Recall!

Acest program de prevenție te ajută să îți menții sănătatea dentară prin efectuarea ședințelor de profilaxie regulate.

Două ședințe complete de profilaxie pe an vor împiedica apariția și dezvoltarea unor probleme dentare care, netratate,  pot duce la afecțiuni mult mai grave. În plus, ședințele de profilaxie nu dor!

3. Alege una dintre metodele de sedare!

Indiferent de gravitatea problemelor tale dentare, este indicat ca tratarea acestora să nu fie amânată. Cu ajutorul anesteziei nu vei simți durerea și nu vei fi supus unei noi traume.

4. Informează-te cu privire la problema ta dentară!

În timpul unei consultații complete, medicul dentist îți va prezenta amănunțit problemele dentare și îți va face un plan de tratament.

Nu ezita să-i pui întrebări medicului pentru a te lamuri ce presupune tratamentul! Aflând cât mai multe lucruri despre următoarea vizită în cabinetul stomatologic, vei știi cum să îți moderezi teama.

5. Alege un specialist în problema ta dentară!

Un medic dentist specializat pe o anumită ramură a stomatologiei va ști ce anume trebuie făcut pentru a avea rezultate optime, urmând un plan de tratament minim invaziv. Acesta îți va recomanda una dintre metodele de anestezie potrivite pentru tratamentul respectiv, iar tu nu vei mai privi cu teamă vizita în cabinetul stomatologic.

Leave a Reply

Message: