Home > Endodonție

Endodonție

Conservarea dintilor naturali este un obiectiv principal al tratamentelor pe care le realizam!

Endodontie

Dr. Bahare Azar, medic specialist Endodontie

Îndeplinirea acestui obiectiv este posibilă prin tratamente de canal realizate sub control microscopic de către medici cu experiență specializați în endodonție. Tratamentul endodontic este una dintre cele mai frecvente și mai importante proceduri dentare pentru că are rolul de a salva dinții de infecții, extracții și de a constitui o bază stabilă în timp pentru lucrările protetice. Practic, determină și menține pe termen lung sănătatea dintelui natural.

În clinica Green Dental, există medici specialiști în endodonție cu o experiență extinsă în această ramură a stomatologiei. Folosind tehnici moderne de tratament și microscopul dentar, medicii endodontici de la Green Dental reușesc recuperarea dinților naturali în proporție de 90%. Studiile arată că tratamentul „clasic”, bazat pe proceduri tactile, are o rată de reușită de doar 50-60%.

Tratamentul de canal este necesar atunci când pulpa dintelui s-a inflamat și a cauzat o infecție în interior. Medicul endodont intervine pentru îndepărtarea acestor țesuturi inflamate sau infectate și curăță sistemul de canale al dintelui și sigilarea prin obturații a spațiului respectiv.

Netratarea la timp a cariilor dentare și afecțiunile parodontale sunt cele mai frecvente cauze ale inflamațiilor dinților.

Prevenirea – prin tratarea cariilor dentare și a infecțiilor la timp – este extrem de importantă pentru salvarea dinților naturali! În timp, infecția poate distruge țesuturile din jurul rădăcinii dintelui și poate duce la pierderea dintelui. 

Deși uneori simptomele pot fi absente, iată principalele semne care indică o afecțiune pulpară:

•             apariția bruscă a durerii

•             sensibilitate prelungită la cald sau rece

•             modificarea culorii dintelui

•             sensibilitatea și modificarea formei țesuturilor moi din vecinătatea dintelui

•             apariția unei fistule din care curge puroi

•             mobilitate anormală a unui dinte, durere la mușcătură etc.

În clinica Green Dental, tratamentul endodontic se realizează sub control microscopic electronic Zeiss®.

Datorită acestui microscop, canalul dentar este vizibil integral. Microscopul este ideal pentru desfășurarea tratamentului într-un sistem de canale dentare înguste și de multe ori calcifiat.

4 avantaje ale microscopului electronic Zeiss:

  1. Diagnostic precis. Aparatul descoperă și localizează eventualele canale noi, neglijate, neidentificate, cu forme neobișnuite, precum și perforații, calcifieri, fracturi ale rădăcinii dinților etc.
  2. Tratament de succes. Tratamentul endodontic sub microscop electronic înseamnă precizie, eficiență maximă și o intervenție reușită pe termen lung.
  3. Evitarea retratamentelor, deci economie de bani și timp. Folosirea microscopului presupune și o durată de tratament redusă. Mai mult, prin gradul sporit de precizie, elimină costurile suplimentare ale unor posibile retratamente. De exemplu, previne tratamentele chirurgicale complexe de reintervenție prin repararea leziunilor periapicale.
  4. Tratament eco-friendly, minim invaziv și fără durere. Conceptul de chirurgie microscopică este o cerință a stomatologiei verzi care impune introducerea în stomatologie a cât mai multor proceduri fără dureri și minim invazive, ce au rezultate optime în condiții de maxim confort pentru pacient.

Alte informații utile:

Endodontia moderna si secretul unui zambet sanatos

5 pasi pentru a indeparta frica de medicul dentist

6 beneficii ale unui program corect de igiena dentara

Programare Rapida

Pacient *