Home > Stomatologie verde > Responsabilitate socială
Responsabilitate-sociala_1

Responsabilitate socială

La Green Dental, stomatologia verde se recunoaște si în proiectele de responsabilitate socială în care este implicată!

Stomatologia verde ne da posibilitatea sa ne implicam in proiectele de mediu ale celor mai importante asociatii eco din Romania care se lupta pentru construirea unei societati sustenabile.
Clinica Green Dental este prima clinica din Romania membra a organizatiei Eco-Dentistry Association din Statele Unite ale Americii alaturi de cei mai importanti lideri din industria serviciilor dentare, profesionisti informati din companii de top care prin angajamentul ferm pentru protejarea mediului inconjurator asigura succesul implementarii stomatologiei verzi in practicile dentare.

1. ECO SMILE WEEKEND 4 BIKERS – campanie de responsabilitate sociala Green Dental

Cu bicicleta la medicul dentist!
ECO SMILE WEEKEND 4 BIKERS este un program de responsabilitate sociala si de promovare a preventiei si a principiului precautiei in stomatologie. Programul incurajeaza simultan mersul pe bicicleta si prezentarea periodica la medicul dentist pentru prevenirea problemelor dentare.

  • Obiectivul campaniei. Proiectul isi propune sa contribuie la cresterea gradului de constientizare a problemelor de mediu si la educarea bucurestenilor in ceea ce priveste sanatatea orala, respectiv a tratamentelor minim invazive care previn problemele dentare.
  • Perioada de desfasurare a campaniei. Aprilie – Septembrie 2013. Ultima sambata a fiecarei luni.
  • Mecanismul campaniei. Pacientii care se prezinta la clinica cu bicicleta in datele stabilite beneficiaza de pachetul “ECO SMILE WEEKEND 4 BIKERS” care include: consultatie gratuita, sedinta de profilaxie la doar 50 de lei, 50% reducere la albire dentara si 50% reducere pentru obturatii (plombe).

“La Green Dental, in conformitate cu principiile stomatologiei verzi, consideram ca preventia este temelia unei sanatati de aur, iar aceasta presupune o igiena corespunzatoare, o alimentatie corecta si activitati fizice regulate. Astfel, ne-am gandit la dezvoltarea unui pachet de beneficii, care sa incurajeze obiceiurile sanatoase si sa protejeze totodata mediul inconjurator. Mai mult, este o ocazie buna pentru noii pacienti sa ne cunoasca si sa inteleaga cum stomatologia verde ne ajuta sa avem grija de natura”, a declarat Oana Taban, CEO Green Dental.

2. 2% pentru MaiMultVerde

Pentru ca ne dorim sa traim intr-un mediu curat si sanatos, echipa si pacientii Green Dental au redirectionat 2% din impozitul pe venit catre Asociatia Mai Mult Verde. Cu ajutorul fondurilor obtinute, echipa de voluntari Mai Multe Verde planteaza copaci acolo unde este nevoie.

In perioada Martie – Aprilie 2013, toti pacientii clinicii au avut posibilitatea de a completa formularul de redirectionare si de a contribui la finantarea proiectelor desfasurate de Asociatie.

Asociatia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, care are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primii cinci ani de activitate, 2008 – 2012, MaiMultVerde a lucrat cu 22.000 de voluntari, a plantat peste 700.000 de puieti, a strans peste 300 de tone de deseuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucuresti si Oradea.

3. Fă cadou un copac!

Campanie MaiMultVerde – Green Dental care contribuie la strângerea de fonduri pentru împădurirea României.

Începând cu luna mai 2013, pacienții clinicii Green Dental pot face cadou persoanelor dragi un copăcel.

Printr-o donație de 10 lei către Asociația Mai Mult Verde, pacienții primesc o felicitare pentru persoana căreia îi este adresat cadoul, urmând ca după plantare să primească și o fotografie a copăcelului finanțat.

15 milioane de copaci sunt tăiați anual în România. Campania „Fă cadou un copac!” a început în decembrie 2010. Numărul puieților plantați în cadrul campaniei „Fă cadou un copac!” a ajuns la 21.000.

4. Swimathon Bucuresti – susținerea proiectului ”Bariera naturală de copaci la Ploiești”

Clinica Green Dental a sprijinit echipa verde la Swimathon Bucuresti 2013, o competiție de înot care are drept scop strângerea de fonduri pentru diferite cauze. Asociația MaiMultVerde a participat cu proiectul ”Bariera naturală de copaci la Ploiești” și este unul dintre proiectele cele mai importante ale organizației. Acesta are în vedere întreținerea a 15 hectare plantate începând cu 2009 pe Centura de Est a Ploieștiului, o viitoare perdea de protecție între oraș și zona industrială. Cei 75.000 de copaci plantați vor contribui la îmbunătățirea calității aerului din oraș.

Swimathon este o platformă de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală. Este un mecanism prin care comunitatea se întâlnește, interacționează și se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Organizațiile sau grupurile de inițiativă înscriu cauze din comunitatea locală, companiile și înotătorii aleg pentru ce se implică, iar susținătorii donează pentru fiecare lungime de bazin înotată de favoriții lor.