Home > Stomatologie verde > Suntem ECO
Suntem-ECO_ECO_Member_Logo

Suntem ECO

Green Dental este prima și singura clinică eco-friendly din România, membră a Asociației ECO DENTISTRY din America

Green Dental este un nou model de asistență medicală dentară care se bazează pe ințelegerea faptului că sănătatea umană și natura sunt în interdependență. Considerăm ca, prin îndreptarea atenției mai mult către prevenirea problemelor dentare, precauție și un stil de viață sănătos, putem contribui în mod semnificativ la îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților noștri, a comunității și a mediului înconjurător.

Fiecare detaliu din spațiul clinicii Green Dental a fost conceput pentru a maximiza confortul pacienților noștri și pentru a reflecta angajamentul nostru pentru principiile stomatologiei verzi. Designul eco-friendly și modern al cabinetelor dentare, care creează o atmosferă caldă și prietenoasă și în care ne dorim ca pacienții să uite de teama de medicul dentist, a fost primul pas în adoptarea conceptului stomatologiei verzi.

Ca membri ai asociației Eco Dentistry din America urmărim îndeplinirea următoarelor obiective:

 • Utilizarea tehnologiilor avansate
 1. Radiografii digitale. Radiografia digitala produce un nivel scăzut de radiații, care nu influențează calitatea radiografiei.
 2. Stomatologie fără amalgam. Recomandăm tuturor pacienților noștri înlocuirea obturațiilor din amalgam cu cele “sănătoase” (din compozit fotopolimerizabil); obturațiile (plombele) din amalgam (aliaj al mercurului cu unul sau mai multe metale) sunt considerate toxice de către organizațiile “eco-dentistry”.
 3. Laborator propriu specializat în sistemul CAD/CAM CEREC 3D care permite realizarea într-un timp foarte scurt a restaurațiilor coronare din ceramică. Acesta este cel mai biocompatibil material la ora actuală. Însă avantajul cel mai important este faptul că sistemul CEREC păstrează pe cât posibil o suprafață cât mai mare din smalțul natural al dintelui.
 4. Folosirea de sterilizatoare conform normelor UE. Nu există compromisuri în ceea ce privește siguranța și sănătatea pacienților. Un sistem electronic monitorizează procesul de sterilizare și îi verifică în permanență parametrii. În plus, cabinetele au pardoseală antibacteriană, pentru o protecție suplimentară.
 • Economisire de timp, energie și bani
 1. Green Dental are laborator dentar propriu specializat în tehnologia CAD-CAM unde tehnicieni cu experiență de peste 10 ani în domeniu realizează o gamă largă de lucrări protetice.
 2. Consum redus de energie electrică prin iluminarea naturală sau cu tuburi cu LED-uri.
 • Reducerea deșeurilor și a poluării
 1. Prevenirea poluării mediului prin eliminarea responsabilă a deșeurilor dentare toxice.
 • Recomandarea tratamentelor minim invazive. Prevenirea și tratamentele minim invazive sunt direct proporționale și abordarea medicului stomatolog este importantă. Medicii noștri aleg întotdeauna tratamentul cel mai puțin invaziv. Cu ajutorul tehnologiei moderne și a tehnicilor dentare de ultimă oră, pacienții beneficiază de tratamente simple și mai puțin costisitoare care, sub altă abordare, ar putea fi complexe și scumpe.
 • Stabilirea misiunii și valorilor clinicii în conformitate cu principiul precauției care înseamană INTERVENȚIE ÎNAINTE DE PREJUDICIU.
 • Implicarea în programe de responsabilitate socială și încurajarea activităților ecologice. Citește mai mult în pagina: Responsabilitate Sociala.

În prezent, lucrăm în continuare alături de membrii Asociației Eco Dentistry din America, atât pentru recunoașterea măsurilor implementate și pentru integrarea altora noi, cât și pentru obținerea certificării eco.