Home > Tratamente > Despre Albirea Dentară > Intrebări frecvente despre Albirea Dentară
Estetica-Dentara

Intrebări frecvente despre Albirea Dentară

 

 1. Ce este albirea dentară?
  Albirea dinților poate fi o modalitate foarte eficientă de a vă deschide culoarea naturală a dinților, fără a deteriora suprafața acestora. Nu poate determina întotdeauna o schimbare completă a culorii dinților, însă acest procedeu va mai deschide nuanța existentă.
 2. De ce aș avea nevoie de albirea dinților?
  Suntem diferiți. Culoarea dinților diferă, la fel și culoarea ochilor sau a părului. Foarte puțini oameni au dinții de un alb strălucitor; dinții se decolorează pe măsură ce îmbătrânim. Dinții dumneavoastră pot fi pătați de mâncăruri sau băuturi precum ceaiul, cafeaua, vinul roșu sau fructele de pădure. Fumatul poate păta dinții, de asemenea. Calcarul și tartrul pot, la rândul lor, să afecteze culoarea dinților. Unii oameni pot avea pete în interior, cauzate de antibiotice sau de mici crăpături.
 3. Cât durează albirea dinților?
  Albirea dentară în cabinet durează aproximativ 45 minute – 1 oră. Pentru albirea dentară acasă cu gutiere există produse care pot fi aplicate timp de 10-15 zile, câte 6 ore pe noapte.
 4. Ce alte proceduri există?
  Mai există abirea cu laser sau “albirea electrică”. În timpul acestei intervenții gingiile sunt protejate de un scut, produsul de albire urmând să fie aplicat pe dinți. Apoi o rază laser este proiectată pe dinte pentru a activa substanța chimică. Lumina facilitează reacția chimică, iar albirea poate fi realizată mai ușor prin această tehnică. Albirea cu laser vă poate face dinții cu 5-6 nuanțe mai deschiși.
 5. Cât timp vor rămâne dinții mei albi?
  Efectele albirii durează circa 3 ani. Totuși, această perioadă variază în funcție de persoană. Efectul se păstrează mai puțin dacă fumați, mâncați sau beți produse care vă pot păta dinții. Întrebați dentistul înainte să începeți tratamentul.
 6. Care sunt efectele secundare?
  Unii oameni observă că dinții lor au devenit sensibili la rece în timpul sau după tratament. Alții acuză disconfort la nivelul gingiilor, dureri de gât sau pete albe pe gingii. Aceste simptome sunt temporare și dispar după câteva zile de la terminarea tratamentului. Dacă aceste efecte secundare persistă, adresați-vă dentistului.
 7. Dar seturile pentru albirea dinților acasă?
  Seturile pentru albirea dinților acasă sunt mai ieftine. Dar pentru că albirea dinților este un procedeu complex, aceasta ar trebui să fie făcută de către un stomatolog în urma unui control atent și a unei evaluări a dinților dumneavoastră.
 8. Dar pastele de dinți cu efect de albire?
  Există mai multe paste de dinți cu efect de albire. Deși nu afectează culoarea naturală a dinților, acestea pot îndepărta petele și pot contribui la un aspect mai placut al dinților dumneavoastră. Pastele de dinți cu efect de albire pot mări durata efectului tratamentului, odată ce dinții dumneavoastră au fost albiți în mod profesional.
 9. Când este posibil ca tratamentul de albire să nu își facă efectul?
  Albirea dinților poate doar să deschidă nuanța dintelui. De asemenea, ea funcționează doar pe dinții naturali. Nu va avea efect pe coroane, proteze sau fațete. Dacă protezele sunt pătate sau decolorate, vizitați-vă dentistul și rugați-l să vi le curețe. Fațetele sau coroanele pătate ar trebui înlocuite.
 10. Cum pot să am grijă de dinții mei după albire?
  Puteți să aveți grijă de dinții dumneavoastră prin reducerea consumului de mâncăruri și băuturi care vă pot păta dinții. De asemenea, renunțarea la fumat poate preveni pătarea și decolorarea dinților. Vă facem următoarele recomandări pentru a avea grija de dinții dumneavoastră: – spălați-vă pe dinți de două ori pe zi cu o pasta cu fluor; – reduceți mâncărurile și băuturile ce conțin zahăr; – mergeți la dentist de cel puțin două ori pe an.