Home > Tratamente > Chirurgie Orală

Chirurgie Orală

Extractia dentara este o interventie necesara, destul de des intalnita chiar de la varste fragede.

Este o intervenție ce constă în îndepărtarea unui dinte bolnav, care provoacă și întreține procesele patologice locale, regionale și generale ce nu pot fi rezolvate prin tratamente conservatoare.

Situațiile în care sunt recomandate extracțiile dentare sunt:

  • complicațiile cariilor
  • parodontopatiilor marginale
  • traumatismele dentomaxilare

Extracția dinților este realizată de medicii noștri doar în cazul în care nu mai pot fi salvați, sunt mobili, distruși, se află mult sub nivelul gingiei sau din radiografie reiese că există spații de separare între dinte și os.

În clinica Green Dental, apelăm la cele mai moderne tratamente și technici dentare pentru salvarea dinților naturali. De exemplu, în cazurile în care particularitățile anatomice sau alte procese patologice fac imposibil tratamentul endodontic, pentru salvarea dintelui se pot utiliza metode chirurgicale ajutătoare:

  • Chiuretajul periapical – curățarea tesuturilor patologice de la vârful rădăcinii
  • Rezecția apicală – îndepărtarea vârfului rădăcinii, urmată de curățarea țesutului patologic din jurul rădăcinii dintelui.
  • Amputația radiculară – tehnica chirurgicală ce se folosește pentru conservarea unor molari la care una dintre rădăcini este irecuperabilă (prezintă un proces inflamator osteo-parodontal)

Aceste metode conservatoare, corect aplicate, reduc apreciabil necesitatea extracției, permițând conservarea dinților pentru o perioadă îndelungată de timp. Toate aceste manopere chirurgicale sunt efectuate cu succes în clinica Green Dental de către medici specialiști și se folosește anestezie locală, pentru a nu fi dureroase.

Alte informații utile:

Endodontia moderna si secretul unui zambet sanatos

Prevenirea si tratamentul bolii parodontale in 5 pasi

5 pasi pentru a indeparta frica de medicul dentist

Programare Rapida

Pacient *