Home > Tratamente > Estetică Dentară > Coroanele de zirconiu

Coroanele de zirconiu

Coroanele dentare din zirconiu pastreaza in totalitate aspectul natural al dintelui si sunt ideale pentru protejarea dintilor laterali afectati de procese carioase profunde.

Medicii Green Dental, specialiști în estetică dentară, recomandă coroanele dentare de zirconiu în tratamente, datorită calităților extraordinare ale materialului. Zirconiul este estetic, pur, biocompatibil (absolut bioinert) și suficient de solid pentru a rezista forțelor masticatorii.

5 situații în care coroanele dentare din zirconiu sunt soluția:

 1. Restaurarea dinților sparți/incompleți, frontali sau laterali, slăbiți de carii sau de obturații (plombe) mari
 2. Tratamente endodontice de canal pentru protejarea a ceea ce a mai rămas din dinte
 3. Acoperirea implanturilor dentare
 4. Suportul dinților restanți este colorat (pivoți metalici care nu pot fi îndepărtați, implanturi dentare, discromii grave)
 5. Protejarea dinților laterali afectați de procese carioase profunde

Zirconium-Crowns

“Tratarea prin obturații (plombe) a cariilor dinților laterali care sunt foarte solicitați în masticație este o soluție temporară a cărei durabilitate este îndoielnică. Pentru că au o rezistență mare, coroanele de zirconiu protejează pe termen lung dintele natural” – dr. Andreea Lungu medic specialist în estetică dentară.

Top trei avantaje ale coroanelor dentare din zirconiu:

 1. Soluție 100% estetică și  investiție sigură
  Pentru că sunt realizate prin frezare computerizată (procedeu CAD-CAM) coroanele dentare pe suport de zirconiu sunt extraordinare din punct de vedere estetic și exclud posibilitatea eșecului. Dacă sunt plasate lângă dinți naturali, diferența este aproape imposibil de observat datorită translucidității zirconiului care este similară cu cea a dinților naturali.
 2. Durabilitate
  Coroanele de zirconiu au o rezistență deosebită la forța masticatorie și uzura zilnică. Studii realizate de ADA (Asociația Americană a Medicilor Dentiști) arată că 80% dintre pacienți aleg coroanele de zirconiu ca soluție protetică datorită fiabilității și rezistenței în timp. Știați că oxidul de zirconiu este utilizat în medicina generală pentru protezele de sold?
 3. Integrare rapidă și confort sporit
  După un timp foarte scurt de la montarea coroanelor pe suport de Zirconiu, acestea se integrează perfect pentru că sunt foarte ușoare, spre deosebire de restul coroanelor. Astfel, într-un timp foarte scurt de la montare, devin insesizabile.  De asemenea, fiind biocompatibil, nu provoacă iritații pulpare și reacții alergice.

Alte informații utile:

Cum sa alegi specialistul in Estetica Dentara?

4 solutii pentru un zambet perfect

Povestea unui medic care proiecteaza zambete perfecte – Dr. Ramona Neagoie, specialist Estetica Dentara

Programare Rapida

Pacient *