Home > Tratamente > Implant Dentar > Etapele Tratamentului
Etapele implantului dentar

Etapele Tratamentului

Implanturile dentare sunt cea mai avansată tehnologie pentru tratamentul unei danturi incomplete, având o rată de succes de 98% – 100%. Practic, implantul dentar înlocuiește rădăcina dintelui lipsă și ulterior susține coroana protetică. Tratamentul durează între 3 și 12 luni, în funcție de fiecare caz clinic și se realizează în 4 etape:

  1. Consultație și stabilirea planului de tratament. Pentru început, medicul implantolog se va consulta cu tine pentru a stabili dacă ești candidatul potrivit pentru implantul dentar. Se realizează un set de analize de sânge și radiografii sau tomografii în funcție de caz. Se trece la alegerea implantului dentar și la identificarea numărului și poziției implanturilor necesare. Tot în această etapă, vei stabili împreună cu un medic specialist în estetică dentară tipul lucrării protetice, care poate fi o coroană definitivă, o punte dentară pentru dinți învecinați sau o lucrare protetică mobilă.
  2. Etapa chirurgicală în care se inserează implanturile dentare. În această etapă, implanturile dentare sunt introduse în țesutul osos, sub anestezie, procedura fiind nedureroasă. În clinica Green Dental, poți opta pentru cea mai modernă tehnică de sedare: sleeping dentistry (analgo-sedare). La șapte zile de la intervenție, se îndepărtează firele de sutură și urmează perioada de osteo-integrare, în care implantul face legătura cu osul. După aproximativ trei luni pentru implanturi inserate în mandibulă și 4-6 luni pentru cele inserate în maxilar, implantul este descoperit și i se atașează bontul de vindecare, prin înșurubare.
  3. Etapa protetică se realizează după trei săptămâni de la atașarea bontului de vindecare. În colaborare cu un laborator de tehnică dentară, se realizează lucrarea protetică (coroane, punți sau proteze) și cimentarea protetică.
  4. Controlul post-operator și respectarea igienei orale. Respectarea unui program corect de igienă orală, a controalelor periodice și a ședințelor de profilaxie sunt esențiale pentru ca implanturile dentare să fie o soluție permanentă și o investiție sigură. Iată un program de întreținere și îngrijire a implanturilor dentare în trei pași.

Te așteptăm la clinica Green Dental pentru a afla mai multe informații despre tratamentul de implant dentar, direct de la medicii specialiști în Implantologie.

Alte informații utile:

Zambet perfect in 24 ore! Fast & Fixed by Bredent

Ingrijirea si intretinerea implanturilor dentare in 3 pasi

Riscurile si complicatiile implanturilor dentar

7 mituri despre implantul dentar

Programare Rapida

Pacient *