Home > Tratamente > Terapie
Terapie

Terapie

Tratamentul cariilor dentare

Suntem adepții tratamentului minim invaziv și modern al cariei dentare!

Rezistența și estetica sunt obiectivele noastre principale în tratamentele dentare. De aceea, în tratarea cariilor dentare îndepărtăm strict aria dentinei cariate și o obturăm (plombăm) cu compoziți minim invazivi, care păstrează aspectul natural al dintelui prin nuanță, transluciditate şi textură, fiind în același timp rezistenți și biocompatibili. Aceste materiale reprezintă alternativa fizionomică la obturațiile cenușii din amalgam, cu care am fost obișnuiți în trecut și care nu mai sunt de mult timp folosite în clinicile moderne. Amalgamul nu prezintă proprietăți adezive și necesită sacrificarea unor zone dentare sănătoase în scopul creării unor cavități retentive.

Recomandăm tuturor pacienților noștri înlocuirea obturațiilor (plombelor) din amalgam!

  • Studii recente au demonstrat că amalgamul este toxic și periculos pentru sănătatea ta și au tras un semn de alarmă în ceea ce privește folosirea acestuia în tratamentele dentare. Amalgamul dentar este unul dintre cele mai controversate materiale de restaurare, pentru că este un aliaj care conține 43 – 57 % mercur lichid. Acesta este extrem de toxic atât pentru om cât și pentru mediul înconjurător.
  • În baza principiilor stomatologiilor verzi pe care le-am implementat în clinica noastră, îndepărtarea acestor oburații din amalgam se face în mod responsabil. Pentru protejarea pacienților și a personalului din cabinet, aceste tratamente se realizează cu folii diga (latex special de diverse dimensiuni cu care se izolează dintele de tratat). Mai mult, pentru protejarea mediului înconjurător, manipularea deșeurilor de amalgam se face respectând norme speciale de igienă a mercurului impuse de Federația Internațională de Stomatologie.

Alte informații utile:

4 riscuri grave ale obturatiilor din amalgam

5 pasi pentru a indeparta frica de medicul dentist

6 beneficii ale unui program corect de igiena dentara

Programare Rapida

Pacient *